sqlserver log dosyaları

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
alikus

sqlserver log dosyaları

Mesaj gönderen alikus »

arkadaşlar sqlserverın log dosyalarından(*.ldf) nasıl kurtulurum. Yani bunları silebilirmiyim ve tekrar saklanmasını nasıl engelleriz. Yada hiç olmazsa dosya boyutunu nasıl minimum tutarım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

msdn de sql server ile ilgili çok detaylı bilgiler var. ordan almış olduğum database oluşturma ile ilgili bilgi aşağıdadır. maxsize ile senin istediğin olabilir.

Kod: Tümünü seç

CREATE DATABASE database_name 
[ ON 
    [ < filespec > [ ,...n ] ] 
    [ , < filegroup > [ ,...n ] ] 
] 
[ LOG ON { < filespec > [ ,...n ] } ] 
[ COLLATE collation_name ]
[ FOR LOAD | FOR ATTACH ] 

< filespec > ::= 

[ PRIMARY ]
( [ NAME = logical_file_name , ] 
    FILENAME = 'os_file_name' 
    [ , SIZE = size ] 
    [ , MAXSIZE = { max_size | UNLIMITED } ] 
    [ , FILEGROWTH = growth_increment ] ) [ ,...n ]

< filegroup > ::= 

FILEGROUP filegroup_name < filespec > [ ,...n ]
alikus

Mesaj gönderen alikus »

peki var olan log dosyasından nasıl kurtulurum. Boyutu 1,7 gb olmuş.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Log dosyası olmazsa olmaz. Log'da database'de yaptığınız tüm değişiklikler saklanır.

1. log dosyasını Shrink edebilirsin. Dosyadaki boşlukları atar. Allah için hiç işe yaradığını görmedim :)

2. bir yol. Yeni bir geçici database oluşturur, herşeyi buna import edersin. Daha sonra eski DB'yi siler, yeni sıfırdan oluşturursun. Geçici database'den herşeyi orjinal database'e alırsın. Ben birkaç kere bu yöntemi kullandım. Ama iyi bir YEDEK şart.

Kolay gelsin.
alikus

Mesaj gönderen alikus »

log dosyasını nasıl Shrink edeceğim.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

All Tasks -> Shirink Database -> Files -> Database File: XXX_LOG

yolu ile yapabilirsiniz.
alikus

Mesaj gönderen alikus »

Shrink ettim ama hiç küçülmedi diyebilirim. Birde mussimsek ustamız yani bir database oluştur, sonra dataları import edip dene demişti. Onu denedim. ama import sırasında önemli tablolarda hata veriyor. ve import u düzgün yapamıyor. Ne yapmam lazım. teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

önce biraz beklemen lazım. Ben müneccimlik kursuna yazılacağım, bir süre eğitim gördükten sonra, bir üye : "hata veriyor" dediği zaman hangi hatayı verdiğini bilmeyi öğreneceğim. Ondan sonra varsa önerim yazacağım. Bir 5 asır beklemen lazım :)

Ya da daha kolayı verdiği hata/hataları sen yaz ne dersin ;)