sqlserver log dosyaları
sqlserver log dosyaları
arkadaşlar sqlserverın log dosyalarından(*.ldf) nasıl kurtulurum. Yani bunları silebilirmiyim ve tekrar saklanmasını nasıl engelleriz. Yada hiç olmazsa dosya boyutunu nasıl minimum tutarım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
msdn de sql server ile ilgili çok detaylı bilgiler var. ordan almış olduğum database oluşturma ile ilgili bilgi aşağıdadır. maxsize ile senin istediğin olabilir.
Kod: Tümünü seç
CREATE DATABASE database_name
[ ON
[ < filespec > [ ,...n ] ]
[ , < filegroup > [ ,...n ] ]
]
[ LOG ON { < filespec > [ ,...n ] } ]
[ COLLATE collation_name ]
[ FOR LOAD | FOR ATTACH ]
< filespec > ::=
[ PRIMARY ]
( [ NAME = logical_file_name , ]
FILENAME = 'os_file_name'
[ , SIZE = size ]
[ , MAXSIZE = { max_size | UNLIMITED } ]
[ , FILEGROWTH = growth_increment ] ) [ ,...n ]
< filegroup > ::=
FILEGROUP filegroup_name < filespec > [ ,...n ]
Log dosyası olmazsa olmaz. Log'da database'de yaptığınız tüm değişiklikler saklanır.
1. log dosyasını Shrink edebilirsin. Dosyadaki boşlukları atar. Allah için hiç işe yaradığını görmedim
2. bir yol. Yeni bir geçici database oluşturur, herşeyi buna import edersin. Daha sonra eski DB'yi siler, yeni sıfırdan oluşturursun. Geçici database'den herşeyi orjinal database'e alırsın. Ben birkaç kere bu yöntemi kullandım. Ama iyi bir YEDEK şart.
Kolay gelsin.
1. log dosyasını Shrink edebilirsin. Dosyadaki boşlukları atar. Allah için hiç işe yaradığını görmedim

2. bir yol. Yeni bir geçici database oluşturur, herşeyi buna import edersin. Daha sonra eski DB'yi siler, yeni sıfırdan oluşturursun. Geçici database'den herşeyi orjinal database'e alırsın. Ben birkaç kere bu yöntemi kullandım. Ama iyi bir YEDEK şart.
Kolay gelsin.