Firebird Backup Service nasıl?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Firebird Backup Service nasıl?
Merhaba,
Aklıma takılan bir soru var. Burada çok yazılmış etmiş Firebird backup'ın nasıl yapılacağını sormuyorum zaten. Bir fenomen var ki o da şu: Interbase Backup Service sadece! local hesaba mı yedekleme yapabiliyor.
Sorumu biraz daha açayım.
Bir veritabanım var MDAL makinasında. Buradan ağ üzerindeki kendi bilgisayarım olan CLORD makinasına backup almak istiyorum. Backup Path'i 'C:\backup.fdb' yaptığımda gidiyor MDAL makinesine yani lokal'e yedek alıyor.
İşin ilginç tarafı şu komut satırından çalışan GBAK ile istediğiniz yere yedek alabiliyorken, service ile alınamıyor mu? Atladığım birşey mi var?
Bu nedir? Nasıl çözülür var mı önerisi olan?
Aklıma takılan bir soru var. Burada çok yazılmış etmiş Firebird backup'ın nasıl yapılacağını sormuyorum zaten. Bir fenomen var ki o da şu: Interbase Backup Service sadece! local hesaba mı yedekleme yapabiliyor.
Sorumu biraz daha açayım.
Bir veritabanım var MDAL makinasında. Buradan ağ üzerindeki kendi bilgisayarım olan CLORD makinasına backup almak istiyorum. Backup Path'i 'C:\backup.fdb' yaptığımda gidiyor MDAL makinesine yani lokal'e yedek alıyor.
İşin ilginç tarafı şu komut satırından çalışan GBAK ile istediğiniz yere yedek alabiliyorken, service ile alınamıyor mu? Atladığım birşey mi var?
Bu nedir? Nasıl çözülür var mı önerisi olan?
Siz nasıl yapıyorsunuz? Benim biryerlerde hata yaptığımı mı düşünüyorsunuz, yoksa sizin de başınıza gelen birşey mi? Bu kısmı anlayamadım.
Belki tam anlatamadım.
Uzak makinada yani MDAL makinasında FB server çalışmakta. Benim makinamda server yok sadece client DLL var. Uzak makinaya Backup service ile erişiyorum ancak oluşturulan backup dosyası, kendi makinamda değil uzak makinada oluşuyor.
Sizin yöntemde, kendi makinamda da FB server çalışıyor olması halinde! Servername'e kendi makina adımı yazınca backup'ı makinama alıyor.
Ancak GBAK ile backup alırken FB server'in çalışmasına gerek olmadan kendi makinama backup alabiliyor.
Benim yapmak istediğim, kendi makinamda server'ın çalışmasına gerek olmadan backup dosyasını alabilmem. Bunu paylaşım vs. açmadan yapabilmeliyim. Şu aşamada GBAK'dan başka bir çözüm göremedim. Servisleri kullanarak nasıl yapabilirim onun arayışı içindeyim..
İlginiz için teşekkür ederim.
Belki tam anlatamadım.
Uzak makinada yani MDAL makinasında FB server çalışmakta. Benim makinamda server yok sadece client DLL var. Uzak makinaya Backup service ile erişiyorum ancak oluşturulan backup dosyası, kendi makinamda değil uzak makinada oluşuyor.
Sizin yöntemde, kendi makinamda da FB server çalışıyor olması halinde! Servername'e kendi makina adımı yazınca backup'ı makinama alıyor.
Ancak GBAK ile backup alırken FB server'in çalışmasına gerek olmadan kendi makinama backup alabiliyor.
Benim yapmak istediğim, kendi makinamda server'ın çalışmasına gerek olmadan backup dosyasını alabilmem. Bunu paylaşım vs. açmadan yapabilmeliyim. Şu aşamada GBAK'dan başka bir çözüm göremedim. Servisleri kullanarak nasıl yapabilirim onun arayışı içindeyim..
İlginiz için teşekkür ederim.
uzak makinede fbserver calısırken db dosyasıda uzak makinede olmak uzere
backupservice ile kendi makinamdan kendi makinamda bir yere yada uzak makinada bir yere backup alabiliyorum
su an kendi makinemde de fbserver calısıyor
sadece client olsam da bunu yapabilmeliyim
deneme yaptıktan sonra buraya yazarım sonucu...
backupservice ile kendi makinamdan kendi makinamda bir yere yada uzak makinada bir yere backup alabiliyorum
su an kendi makinemde de fbserver calısıyor
sadece client olsam da bunu yapabilmeliyim
deneme yaptıktan sonra buraya yazarım sonucu...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Linux makineme backup'ı almak için bir bash script oluşturdum. Bunu da cron job'a atadım. Böylece belirli aralıklarla backup alıyor.
gbak komut satırından çalışan bir uygulama. Kullanım parametrelerini:
gbak - komutu vererek listeleyebilirsiniz. gbak hem backup alıyor, hem de aldığınız backup'ı farklı bir parametre ile restore ediyor.
mesela:
gbak -V -B mdal:test.fdb c:\backup\test.fbk -USER SYSDBA -PAS masterke
komutu ile backup alabilirsiniz.
gbak komut satırından çalışan bir uygulama. Kullanım parametrelerini:
gbak - komutu vererek listeleyebilirsiniz. gbak hem backup alıyor, hem de aldığınız backup'ı farklı bir parametre ile restore ediyor.
mesela:
gbak -V -B mdal:test.fdb c:\backup\test.fbk -USER SYSDBA -PAS masterke
komutu ile backup alabilirsiniz.
Backup servisi, yedekleme aldığın makinedeki sürümününün server olmasını istiyor. Bende bu problemin çözümü için çok uğraştım. Ama en sonunda client programları yedek alma bölümüne not düşerek SQL SERVER'in server sürümü olması gerektiğini belirttim
.
http://bdn.borland.com/article/0,1410,27002,00.html
Service Description Restrictions
isc_action_svc_backup Starts database backup process on the server SYSDBA or database owner
isc_action_svc_restore Starts database restore process on the server SYSDBA or database owner
isc_action_svc_repair Starts database repair process on the server SYSDBA or database owner
isc_action_svc_add_user Adds a new user to the security database none
isc_action_svc_delete_user Deletes a user record from the security database none
isc_action_svc_modify_user Modifies a user record in the security database none
isc_action_svc_display_user Displays a user record from the security database none
isc_action_svc_properties Sets database properties SYSDBA or database owner
isc_action_svc_add_license Adds a license to the license file SYSDBA user only
isc_action_svc_remove_license Removes a license from the license file SYSDBA user only
isc_action_svc_db_stats Retrieves database statistics SYSDBA or database owner
isc_action_svc_get_ib_log Retrieves the InterBase log file from the server none

http://bdn.borland.com/article/0,1410,27002,00.html
Service Description Restrictions
isc_action_svc_backup Starts database backup process on the server SYSDBA or database owner
isc_action_svc_restore Starts database restore process on the server SYSDBA or database owner
isc_action_svc_repair Starts database repair process on the server SYSDBA or database owner
isc_action_svc_add_user Adds a new user to the security database none
isc_action_svc_delete_user Deletes a user record from the security database none
isc_action_svc_modify_user Modifies a user record in the security database none
isc_action_svc_display_user Displays a user record from the security database none
isc_action_svc_properties Sets database properties SYSDBA or database owner
isc_action_svc_add_license Adds a license to the license file SYSDBA user only
isc_action_svc_remove_license Removes a license from the license file SYSDBA user only
isc_action_svc_db_stats Retrieves database statistics SYSDBA or database owner
isc_action_svc_get_ib_log Retrieves the InterBase log file from the server none