merhaba ;
uygulamamı android e taşıdığımda "Project hesapci.apk raised exception class ESQLiteNativeException with message '[FireDAC][Phys][SQLite] ERROR: no such table: KULLANİCİ'."
hatası alıyorum
formdan araştırdım http://www.delphiturkiye.com/forum/view ... cafa4805f1 buradakini de uyguladım hatta bazı yabancı sitelerde yazanı da uyguladım ama bir haftadır sonuç alamadım.
proje deployment'de de veritabanını ekledim , ayrıca TFDConnection "beforecoonnection event"ine bu kodları yazdım fakat aynı sorun devam ediyor. sorun nedir çözümü nedir acaba. Yardım içim teşekkür ederim
Android Veriabanı hatası
Re: Android Veriabanı hatası
Merhaba,
Öncelikle resimler gözükmeyecek kadar küçük oluyor form içinde. O yüzden bir resim paylaşım sitesine yükleyip URL paylaşmanızda fayda var.
Kod bilgilerini resim değil metin olarak sorunuzda CODE bloğu içinde paylaşmanız daha iyi olacaktır.
Aldığınız hataya göre bir noktada küçük/BÜYÜK harf dönüşümü sebebiyle Türkçe özel karakterler içeren bir tablo adı sorunu var.
Hata mesajı içinde geçen "KULLANİCİ" tablo adında büyük üzerinde nokta işareti olan İ harfi görüyorum.
Android işletim sistemi kendisi bazı bilgileri büyük harf olarak dönüştürebiliyor. Bunu yaparkende bazı harfleri büyük İ harfine çeviriyor olabilir. Örneğin PageControl içindeki TAB başlıklarına bunu yaptığını biliyorum.
Kodlarınızı ve ekran tasarımınızı bu yönde kontrol etmenizde fayda var.
Öncelikle resimler gözükmeyecek kadar küçük oluyor form içinde. O yüzden bir resim paylaşım sitesine yükleyip URL paylaşmanızda fayda var.
Kod bilgilerini resim değil metin olarak sorunuzda CODE bloğu içinde paylaşmanız daha iyi olacaktır.
Aldığınız hataya göre bir noktada küçük/BÜYÜK harf dönüşümü sebebiyle Türkçe özel karakterler içeren bir tablo adı sorunu var.
Hata mesajı içinde geçen "KULLANİCİ" tablo adında büyük üzerinde nokta işareti olan İ harfi görüyorum.
Android işletim sistemi kendisi bazı bilgileri büyük harf olarak dönüştürebiliyor. Bunu yaparkende bazı harfleri büyük İ harfine çeviriyor olabilir. Örneğin PageControl içindeki TAB başlıklarına bunu yaptığını biliyorum.
Kodlarınızı ve ekran tasarımınızı bu yönde kontrol etmenizde fayda var.
-
- Üye
Re: Android Veriabanı hatası
Teşekkür ediyorum, gerçekten de tablo adlarını ve değişken adlarını büyük harf ile hepsi düzeldi. Tekrar teşekkür ederim