Android Veriabanı hatası

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
mkucuktepe
Üye

Android Veriabanı hatası

Mesaj gönderen mkucuktepe »

merhaba ;
uygulamamı android e taşıdığımda "Project hesapci.apk raised exception class ESQLiteNativeException with message '[FireDAC][Phys][SQLite] ERROR: no such table: KULLANİCİ'."
hatası alıyorum
formdan araştırdım http://www.delphiturkiye.com/forum/view ... cafa4805f1 buradakini de uyguladım hatta bazı yabancı sitelerde yazanı da uyguladım ama bir haftadır sonuç alamadım.
proje deployment'de de veritabanını ekledim
deployment.png
deployment.png (2.35 KiB) 1511 kere görüntülendi
, ayrıca TFDConnection "beforecoonnection event"ine bu kodları yazdım
beforeconnect.png
beforeconnect.png (2.15 KiB) 1511 kere görüntülendi
fakat aynı sorun devam ediyor. sorun nedir çözümü nedir acaba. Yardım içim teşekkür ederim
ertank
Kıdemli Üye

Re: Android Veriabanı hatası

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Öncelikle resimler gözükmeyecek kadar küçük oluyor form içinde. O yüzden bir resim paylaşım sitesine yükleyip URL paylaşmanızda fayda var.
Kod bilgilerini resim değil metin olarak sorunuzda CODE bloğu içinde paylaşmanız daha iyi olacaktır.

Aldığınız hataya göre bir noktada küçük/BÜYÜK harf dönüşümü sebebiyle Türkçe özel karakterler içeren bir tablo adı sorunu var.
Hata mesajı içinde geçen "KULLANİCİ" tablo adında büyük üzerinde nokta işareti olan İ harfi görüyorum.

Android işletim sistemi kendisi bazı bilgileri büyük harf olarak dönüştürebiliyor. Bunu yaparkende bazı harfleri büyük İ harfine çeviriyor olabilir. Örneğin PageControl içindeki TAB başlıklarına bunu yaptığını biliyorum.

Kodlarınızı ve ekran tasarımınızı bu yönde kontrol etmenizde fayda var.
mkucuktepe
Üye

Re: Android Veriabanı hatası

Mesaj gönderen mkucuktepe »

Teşekkür ediyorum, gerçekten de tablo adlarını ve değişken adlarını büyük harf ile hepsi düzeldi. Tekrar teşekkür ederim