Firebird 1.5.6 Dockerfile

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Firebird 1.5.6 Dockerfile

Mesaj gönderen freeman35 »

Ekte internetten bulduklarımla yaptığım, firebird 1.5.6 için Dockerfile ve bununla beraber gereken 1-2 dosya da var.
İhtiyacım oldu, 20 sene önce yazdığım programa API istediler, win11 kurmak mesele var olan sistem ayarlarını değiştirmek mesele vs

https://hub.docker.com/r/jacobalberty/firebird/tags
Bu linkte fb 2,3,4,5 için hazır imajlar var, yanılmıyorsam Dockerfile larıda mevcut.

Benim hazırladığım dosyalar, linux için.ubuntu 24.04 kullanıyorum ve buna göre hazırladım.

Volume olarak "fb_1x" ve "backup" kullandım

built.sh -> Docker imajı oluşturmak için.

-down.sh -> container ı durdurup siler. (sürekli kullanmıyacağım için silmeyi de ekledim)

-up.sh -> Docker'ı ayağa kaldırmak için. içerisinde 1-2 bilgi remakladım
-P 3050:3050 Soldaki Hosta ait olan sağdaki Docker içindeki fb ye ait port nodur. -P 3051:3050 yaparsanız, bağlanmak için soldaki portu kullanmanız gerekir.

-v /home/...../sadic/fb_Data:/fb_1x
-v /home/..../sadic/fb_Data/fb_1x:/backup
Sol taraf, Container içinde mount edilecek yer, paylaşıma açılmış ortak alan gibi düşünebilirsiniz. Docker içine yazacaklarınız kapatıp açıldığında silinecktir, o yüzden db ye yapılan işlemler dışarıda olmalı.

gönder.sh -> Bu "aliases.conf" u Container in içine kopyalar. Host taki "aliases.conf" u değiştirip Container içine kopyalamak bana daha kolay geldiği için böyle yaptım. Alias ve dosyaları ekleyin (aliases.conf içinde örnek ekledim. /fb_1x/fb_1x/... iki kere olmak zorunda, zira Container de root a rişilemez alt dizin olmak zorunda)
Bir başka kural sadece valume eklediğiniz pathler ortak erişimdedir. Ve yetkilere de dikkat edin.

ekleme geliştirme olursa güzel olur kolay gele
Dosya ekleri
fb_1x.7z
(20.68 KiB) 245 kere indirildi
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Firebird 1.5.6 Dockerfile

Mesaj gönderen mussimsek »

Güzel bir çalışma olmuş abi,

Paylaşman da ayrıca iyi olmuş.

Kolay gelsin.