Ekte internetten bulduklarımla yaptığım, firebird 1.5.6 için Dockerfile ve bununla beraber gereken 1-2 dosya da var.
İhtiyacım oldu, 20 sene önce yazdığım programa API istediler, win11 kurmak mesele var olan sistem ayarlarını değiştirmek mesele vs
https://hub.docker.com/r/jacobalberty/firebird/tags
Bu linkte fb 2,3,4,5 için hazır imajlar var, yanılmıyorsam Dockerfile larıda mevcut.
Benim hazırladığım dosyalar, linux için.ubuntu 24.04 kullanıyorum ve buna göre hazırladım.
Volume olarak "fb_1x" ve "backup" kullandım
built.sh -> Docker imajı oluşturmak için.
-down.sh -> container ı durdurup siler. (sürekli kullanmıyacağım için silmeyi de ekledim)
-up.sh -> Docker'ı ayağa kaldırmak için. içerisinde 1-2 bilgi remakladım
-P 3050:3050 Soldaki Hosta ait olan sağdaki Docker içindeki fb ye ait port nodur. -P 3051:3050 yaparsanız, bağlanmak için soldaki portu kullanmanız gerekir.
-v /home/...../sadic/fb_Data:/fb_1x
-v /home/..../sadic/fb_Data/fb_1x:/backup
Sol taraf, Container içinde mount edilecek yer, paylaşıma açılmış ortak alan gibi düşünebilirsiniz. Docker içine yazacaklarınız kapatıp açıldığında silinecktir, o yüzden db ye yapılan işlemler dışarıda olmalı.
gönder.sh -> Bu "aliases.conf" u Container in içine kopyalar. Host taki "aliases.conf" u değiştirip Container içine kopyalamak bana daha kolay geldiği için böyle yaptım. Alias ve dosyaları ekleyin (aliases.conf içinde örnek ekledim. /fb_1x/fb_1x/... iki kere olmak zorunda, zira Container de root a rişilemez alt dizin olmak zorunda)
Bir başka kural sadece valume eklediğiniz pathler ortak erişimdedir. Ve yetkilere de dikkat edin.
ekleme geliştirme olursa güzel olur kolay gele
Firebird 1.5.6 Dockerfile
Firebird 1.5.6 Dockerfile
- Dosya ekleri
-
- fb_1x.7z
- (20.68 KiB) 245 kere indirildi
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Re: Firebird 1.5.6 Dockerfile
Güzel bir çalışma olmuş abi,
Paylaşman da ayrıca iyi olmuş.
Kolay gelsin.
Paylaşman da ayrıca iyi olmuş.
Kolay gelsin.