Hepimiz Delphi'nin bu nimetinden yararlanırken bir çok şeye takılıyoruz.En çokda hız konusuna.Androidde javanın , Iosda swift veya xcode kadar hızlı olmamasından şikayet ederiz.Ben bu sorunları bir nebze olsun aşağıdaki maddelerde yazdıklarımda üstesinden geldim .Sizinde bildikleriniz varsa yazalım buraya ...
- 1) Normal Vcl gibi sql'e direk bağlanmayı denemeyin.Telefonun rami yetersiz kalır.Mutlaka ama mutlaka Json ya da Xml Web servisi kullanın.Visiual Studio ve sql procedürlerle bu işin çok kolay üstesinden gelebilirsiniz
- 2)Tek form üstünde çok fazla nesne kullanmayın.Her ekranı yeni bir form gibi açıp orada düzenlemeye çalışın.
- 3) Formları sürekli açıp kapatın,Mesela yeni bir forma geçeçeceksiniz eski formu mutlaka free edin.
- 4) Vcl gibi string grid vb işleri kullanmayın. Listview kullanın ama listview item countu 300 400 ü geçmesin.Çünkü tüm bilgiler gene ramde tutulacağı için yavaşlatıyor.
- 5) İşlemler yapılırken "Lütfen Bekleyiniz" kullanın.Bu program işlem yaparken sizi kurtarır.Bunun için https://www.youtube.com/watch?v=bzEzOU3EWI4 adresindeki ücretsiz componneti kullanabilirsiniz.
- 6) Tutmanız gereken bir bilgi varsa FMemTable kullanın. Dosyaları belleklere kaydetmek daha çok yavaşlatır.Ama memtable için aşırı bir veri gömmeyin.
- 7) Eğer bir formda "WebBrowser" varsa o formda sadece webbrowser olsun.
Starttime procedüleri oluşturun.Onshowlara kod yazmamaya çalışın. Starttimeden kastım örneğin
Böylelikle formlarınız saçmalamaz.Donma vb. sorunlar yaşamazsınız.onshowda label1.text yapmayın yani.Kod: Tümünü seç
procedüre form1.starttime(yazi:String); begin label1.text:=yazi; end; kullanımı; begin form1.startime('deneme'); form1.show; end;