Mobil Uygulamarda Hayat Kurtaracak Tavsiyeler

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
gaus
Üye
İletişim:

Mobil Uygulamarda Hayat Kurtaracak Tavsiyeler

Mesaj gönderen gaus »

Merhabalar abilerim , arkadaşlarım.
Hepimiz Delphi'nin bu nimetinden yararlanırken bir çok şeye takılıyoruz.En çokda hız konusuna.Androidde javanın , Iosda swift veya xcode kadar hızlı olmamasından şikayet ederiz.Ben bu sorunları bir nebze olsun aşağıdaki maddelerde yazdıklarımda üstesinden geldim .Sizinde bildikleriniz varsa yazalım buraya ...
  • 1) Normal Vcl gibi sql'e direk bağlanmayı denemeyin.Telefonun rami yetersiz kalır.Mutlaka ama mutlaka Json ya da Xml Web servisi kullanın.Visiual Studio ve sql procedürlerle bu işin çok kolay üstesinden gelebilirsiniz
  • 2)Tek form üstünde çok fazla nesne kullanmayın.Her ekranı yeni bir form gibi açıp orada düzenlemeye çalışın.
  • 3) Formları sürekli açıp kapatın,Mesela yeni bir forma geçeçeceksiniz eski formu mutlaka free edin.
  • 4) Vcl gibi string grid vb işleri kullanmayın. Listview kullanın ama listview item countu 300 400 ü geçmesin.Çünkü tüm bilgiler gene ramde tutulacağı için yavaşlatıyor.
  • 6) Tutmanız gereken bir bilgi varsa FMemTable kullanın. Dosyaları belleklere kaydetmek daha çok yavaşlatır.Ama memtable için aşırı bir veri gömmeyin.
  • 7) Eğer bir formda "WebBrowser" varsa o formda sadece webbrowser olsun.
  • 8) Starttime procedüleri oluşturun.Onshowlara kod yazmamaya çalışın. Starttimeden kastım örneğin

Kod: Tümünü seç

procedüre form1.starttime(yazi:String);
    begin
     label1.text:=yazi;
    end;
    kullanımı;
    begin
     form1.startime('deneme');
     form1.show;
    end;

Böylelikle formlarınız saçmalamaz.Donma vb. sorunlar yaşamazsınız.onshowda label1.text yapmayın yani.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: Mobil Uygulamarda Hayat Kurtaracak Tavsiyeler

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
Öyle bir konuya değinmişsiniz ki, tabiri caiz ise çok su götürecek bir konu. Yazılacak çizilecek o kadar çok şey var ki.

Hazır konu açılmışken ben de Mobil Uygulamaları Dağıtmadan (Google Play, App Store, Windows App Store) Önceki Son İşlemler hakkında katkıda bulunayım.

1- Uygulamanın ihtiyaç duyduğu izinler hariç, diğer izinleri mutlaka kaldırın. (Project > Options > Entitlement List ve Uses Permissions),
2- Daha profesyonel ve görsel bir ara yüz için icon ve splash ekran resimlerini değiştirin. (Project > Options > Application),
3- Güncelleme işlemleri için uygulama sürüm numarası ve uygulama adını yeniden düzenleyin. (Project > Options > Version Info),
4- Farklı çözünürlüklere sahip birkaç cihaz üzerinde testler yapın. Bunun için sanal cihazlar kullanılabilir. (Android emülatör, iOS simulator vb.)