XE6 Programın 40 Sn de açılması

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

XE6 Programın 40 Sn de açılması

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba Arkadaşlar, Hayırlı Cumalar.

Android bir uygulama geliştirdim. Sunucucuda bir exe var istemci tarafında android.
Database web te sunucudaya da ip ile ulaşıyorum.

Programda;
1 Ekran var,
5 listbox (2 listbox içinde 10 ar tane alan)
50 edit, var.

Bu şekildeki uygulamam 40 sn de ekran geliyor,
Kabul edilebilir seviyeye çekmem için ne yapmalıyım acaba?

Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Re: XE6 Programın 40 Sn de açılması

Mesaj gönderen barisatalay »

En basit ilk akla gelen çözüm yolunu söyliyim kendi projemde kullanmıştım 2-3 saniye içerisinde açılıyor.

Proje çalıştığında devreye girecek tek 1 form olsun ve o formda isterseniz projenin logusu, tanıtımı vs. vs. istediğinizi yerleştirebilirsiniz.
Aynı formun onShow olayında asıl formunuzu create ve show ederseniz bir çözüm üretmiş olabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

barisatalay yazdı:En basit ilk akla gelen çözüm yolunu söyliyim kendi projemde kullanmıştım 2-3 saniye içerisinde açılıyor.

Proje çalıştığında devreye girecek tek 1 form olsun ve o formda isterseniz projenin logusu, tanıtımı vs. vs. istediğinizi yerleştirebilirsiniz.
Aynı formun onShow olayında asıl formunuzu create ve show ederseniz bir çözüm üretmiş olabilirsiniz.
Deneyeceğim sağol barış hocam.

Bu arada sitene ne oldu giriş yapılamıyor?
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen barisatalay »

Siteye hergün düzenli olarak Ddos saldırısı geliyor ve bu işlerde acemi olduğum için daha bir çözüm bulamadım :( Ayrıca adam nasıl yapıyorsa günlük 500mb civarı trafiğimi sömürüyordu :D
Böyle devam ederse sitemin ismini değiştirip tekrar açacam gibi yılmak yok :lol:
Hashirama
Üye

Mesaj gönderen Hashirama »

Sorununuz büyük ihtimal Listboxlardan kaynaklı, onun yerine Listview kullanıp sonucu buraya yazar mısınız ?
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Hashirama yazdı:Sorununuz büyük ihtimal Listboxlardan kaynaklı, onun yerine Listview kullanıp sonucu buraya yazar mısınız ?

Hocam şimdi lisboxlarda çok fazla işlem ayar yaptım pozisyonlarından tutuda grup headerlera kadar.

Yani şu durumda başka başka yöntemler deniyorum.
İlginiz için çok teşekkür ederim.

Başka fikri olan var mı acaba?

Mesaj gönderen Hashirama »

pro_imaj yazdı:
Hashirama yazdı:Sorununuz büyük ihtimal Listboxlardan kaynaklı, onun yerine Listview kullanıp sonucu buraya yazar mısınız ?

Hocam şimdi lisboxlarda çok fazla işlem ayar yaptım pozisyonlarından tutuda grup headerlera kadar.

Yani şu durumda başka başka yöntemler deniyorum.
İlginiz için çok teşekkür ederim.

Başka fikri olan var mı acaba?
Aynı sorun benim başıma geldiği için bu yolu önermiştim.
Formun açılışında Listbox ları gizleyip daha sonra açarsan sürede küçükte olsa bir iyileşme olabilir.
Kullanıcı avatarı
RADCoder
Üye

Mesaj gönderen RADCoder »

Merhabalar, Evet arkadaşların söledikleri gibi programınızın geç açılmasına neden olan şey ListBox componentleri.
Hızlı olmasını istiyorsanız tasarımınızı yeniden yapmak zorundasınız.