Delphi XE sürümleri ile ilgili bir hata

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
pisiko_212
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 01 May 2013 09:20

Delphi XE sürümleri ile ilgili bir hata

Mesaj gönderen pisiko_212 »

Resim

Öncelikle merhaba.Forumdaki ilk mesajım :)

Konumuza gelirsek böyle bir hata almaktayım.Kurulumdan sonra sorun yok ancak bilgisayarı açıp kapadığımda böyle bir sorunla karşılaşıyorum.Hiçbir proje derleyemiyorum hatta derlenmiş olanları dahi açamıyorum.Aynısını XE2 ve XE sürümünde de yaşadım.Bilgisayarı her açtığımda XE2'yi onarmam gerekiyor.Bu konuyu baya araştırdım kütüphanelerle ilgili diyorlar ama lib kısmında sorun yok.En azından kurulumdan sonraki hali ile şu durumdaki hali ile aynı.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

ÖNEMLİ NOT:Aynı program başka bilgisayarda bu hatayı vermiyor.İşletim sistemim XP.
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3110
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

Re: Delphi XE sürümleri ile ilgili bir hata

Mesaj gönderen mkysoft »

programı yönetici olarak kurup, yönetici olarak çalıştırmayı denediniz mi? Sanırım system32 içine attığı dosyaları siliyor windows, pathleri kaydedemiyor yada.
cevizsandigi
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 08 Ara 2010 01:09

Re: Delphi XE sürümleri ile ilgili bir hata

Mesaj gönderen cevizsandigi »

QuickReport 5.0 kurduysan o da pathleri siliyor. kurmadan önce pathleri bir yere not alıp sonradan eklemen gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 05:43
İletişim:

Re: Delphi XE sürümleri ile ilgili bir hata

Mesaj gönderen barisatalay »

Useslerdeki .dan önceki kelimeleri silmeyi dener misin.. VCL. yi ve Noktalarıda tabi
pisiko_212
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 01 May 2013 09:20

Re: Delphi XE sürümleri ile ilgili bir hata

Mesaj gönderen pisiko_212 »

Arkadaşlar baya geç bir cevap olacak.Konuyu güncellemek istemezdim ama olurda aynı hatayı alacak olan olursa ona yardımım olsun.

Sebep bundan 1 sene önce Deslite Edition isminde bir XP sürümü kurmuştum.Herhangi bir sorunum yoktu.Ancak son zamanlarda yavaşlık söz konusu olunca hem de ben sıkılınca farklı bir XP sürümü kurayım dedim.Conax Edition ı kurdum sorun düzeldi.

Sorun tamamen işletim sistemiyle alakalıymış.:)
Cevapla