Belki bu soru defalarca sorulmusdur ! Ama google kaynaklarinda aslinda konular mevcut denemelerim sonucu genede bir sonuca varamiyorum ! Yaklasik 2 gün boyunca kurcalama sonucu niyahet bir yere sormak zorunda kaldim artik !
Simdi sorun su !
Bir program var Delphi ile yazilmis gerci adini söylersem burda kiyamet kopabilir

Simdi benim amacim Delphide kücük bir program yazip butona basarak herhangi bir Stringi Lisans Penceresine ulasip ( zaten ulasabiliyorum ) gerekli olan Editbox a( readonly olanina ) SETTEXT yapmak istiyorum...
Peki Sorun nedir ! Anaforma ulasiyorum Buraya kadar tamam hatta Ilk GroupBoxun Captionuna string atabiliyorum buraya kadarda tamam Ama icinden hic bir Editxboxun Handlesini alamiyorum ! Iste sorun gerekli editboxun handlesini almak ! her Hangi bir Windows Spy ile Editboxlarin (tam 5 tane ) class Nameleri TsEdit olarak geciyor ! Yani anlayacaginiz Edit1.Edit2.. olarak gecmiyor ! Bu durumda gerekli olan Editboxun handlesini nasil alabilirim ?
Tek bir tane editboxun handlesini alsam bile yeter ! gereklisini bende bulabilirim ama Ollydebug üzerinde inceledigimde handle herzaman sifir oluyor ! Yani handleyi almiyor ! Kullandigim Function Findwindow ile Anaformu bulup FindwindowsEx ile Editboxun handlesini bulmaya calisiyorum !
vereceginiz mantik veya bilgi gerek assembly gerek Delphi fark etmez ! Asm yi daha iyi bilirim ! Ama gerekli apilerden fazla bilgim yokdur !
Simdiden Tesekkürler ! Umarim yanlis anlamassiniz !