Class Nameleri Ayni Olan EditBoxlarin Handlesi !

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kilitli
s3rh47
Üye

Class Nameleri Ayni Olan EditBoxlarin Handlesi !

Mesaj gönderen s3rh47 »

Merhaba saygi deger forum sakinleri !

Belki bu soru defalarca sorulmusdur ! Ama google kaynaklarinda aslinda konular mevcut denemelerim sonucu genede bir sonuca varamiyorum ! Yaklasik 2 gün boyunca kurcalama sonucu niyahet bir yere sormak zorunda kaldim artik !

Simdi sorun su !

Bir program var Delphi ile yazilmis gerci adini söylersem burda kiyamet kopabilir :) Bu Programin Lisans Penceresinde Seriali yazilan EditBox ReadOnly olarak ayarlanmisdir !

Simdi benim amacim Delphide kücük bir program yazip butona basarak herhangi bir Stringi Lisans Penceresine ulasip ( zaten ulasabiliyorum ) gerekli olan Editbox a( readonly olanina ) SETTEXT yapmak istiyorum...

Peki Sorun nedir ! Anaforma ulasiyorum Buraya kadar tamam hatta Ilk GroupBoxun Captionuna string atabiliyorum buraya kadarda tamam Ama icinden hic bir Editxboxun Handlesini alamiyorum ! Iste sorun gerekli editboxun handlesini almak ! her Hangi bir Windows Spy ile Editboxlarin (tam 5 tane ) class Nameleri TsEdit olarak geciyor ! Yani anlayacaginiz Edit1.Edit2.. olarak gecmiyor ! Bu durumda gerekli olan Editboxun handlesini nasil alabilirim ?

Tek bir tane editboxun handlesini alsam bile yeter ! gereklisini bende bulabilirim ama Ollydebug üzerinde inceledigimde handle herzaman sifir oluyor ! Yani handleyi almiyor ! Kullandigim Function Findwindow ile Anaformu bulup FindwindowsEx ile Editboxun handlesini bulmaya calisiyorum !

vereceginiz mantik veya bilgi gerek assembly gerek Delphi fark etmez ! Asm yi daha iyi bilirim ! Ama gerekli apilerden fazla bilgim yokdur !

Simdiden Tesekkürler ! Umarim yanlis anlamassiniz !
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: Class Nameleri Ayni Olan EditBoxlarin Handlesi !

Mesaj gönderen aslangeri »

yanlş anlayacak bir şey yok.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kilitli