1. Soru:
Bildiğiniz gibi daha önceki açtığım konulardada söylemiştim yine söyleyim ben şuanki yaptığım programa kadar hiç bir projemde firebird ibexpert ve interbase bileşenlerini kullanmadım ilkkez bu programımda kullanıyorum. Sorumşu olacak ib expert ile DATA.GDB şeklinde database oluşturdum ve 2 adet tablom war CARI ve SERVIS.
CARI Tablosu ==> MUSTERI_NO INTEGER NOT NULL,
MUSTERI_ADI CHAR(25) NOT NULL,
TEL INTEGER NOT NULL,
ADRES CHAR(255),
SERVIS Tablosu ==> SERVIS_NO INTEGER NOT NULL,
GEL_TARIH DATE NOT NULL,
ARIZA CHAR(255) NOT NULL,
AKSESUAR CHAR(255),
SONUC CHAR(255),
MUSTERI_NO INTEGER,
DURUM CHAR(20) NOT NULL şeklinde.
İki tablo arasında MUSTERI_NO alanları ile ilişki kurdum onda bi sorunum yok istediğim carinin servis kayıtlarını görebiliyorum. Sorun CARI tablosundaki MUSTERI_NO alanında AutoInc yani sürekli her yeni kayıtta artmasını istiyorum forumda aradım ve Fatih hocamın çok güzel bir anlatımını buldum resimli şekilde anlatmış
Link: http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... rma#p55524 bu linkte Fatih hocamın anlattıklarını adım adım defalarca yapmama rağmen bir türlü sonuç alamadım

2. Soru:
Bir diğer sorum ise şuan programımı C:\SOS\ bu dizin altında yapıyorum DATA.GDB ise C:\SOS\Data\ dizininde programda tablolarla bağlantıyı kurmakta kullandığım bileşenler ise IBTable, IBDatabase, IBTransaction, DataSource IBDatabase'in DatabaseName alanında DATA.GDB yi gösterdiğimde C:\SOS\Data\DATA.GDB yolunu yazıyo yani benim DATA.GDB olduğu yol şimdi programımı ben başka bilgisayarda yada kendi bilgisayarımda D:\ dizine kopyladığımda yani orda çalıştırmak istediğimde C:\SOS\Data\ bu dizinde DATA.GDB olmadığı için hata veriyor ama bu türde vt ile çalışan bir çok program kurulum esnasında hangi dizini belirtirsek orda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bunun sebebi install yapıldığından dolayımı yoksa istediğim dizinde çalışması için başka bir işlem yada kod mu kullanmam gerekiyor bu konudada yardımlarınızı bekliyorum.
NOT: Forumdaki aramalarımdan elde ettiğim sonuçlardan bir sonuç elde edemedim 2. sorumla ilgili hiç birşey bulamadım ya hiç açılmadı öyle bir konu yada ben farklı bir arama kriteri kullandım eğer daha önce forumda böyle bir konu geçtiyse o konunun linki vermenizde yeterli benim için şimdiden teşekkür ederim herkese. Kusura bakmayım biraz uzun oldu ama sorumu detaylı bir şekilde anlatıp okuyanların derdimi anlamasını istedim.