Delphi Zeos Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
X_ALPEREN_X
Üye

Delphi Zeos Sorunu

Mesaj gönderen X_ALPEREN_X »

arkadaşlar delphiyle mysql e bağlanmaya çalışıyorum zeos ile. daha önceleri çok rahat bir şekilde bağlanıp işimi görüyordum daha sonra zeos ve mysql i yeniden kurdum şu an "Requested database driver was not found " hatası veriyor sürekli. Biraz araştırdım ama tam bir bilgi edinemedim galiba bir dll yüklemem gerekiyor. yardımcı olabilir misiniz
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

mysql server'ında sorun yok ise Zconnection nın protokol özelliğini "mysql" yap...MySql5 falan dersen hata verebilir...dll ile alakalı...bende MySQL 5 var protokol "mysql" seçince bağlanıyor...
X_ALPEREN_X
Üye

Battosai yazdı:mysql server'ında sorun yok ise Zconnection nın protokol özelliğini "mysql" yap...MySql5 falan dersen hata verebilir...dll ile alakalı...bende MySQL 5 var protokol "mysql" seçince bağlanıyor...
mysql v 4.1 kullanıyorum ve protokolü de 4.1 e ayarlıyorum. :S
drbastem
Üye
İletişim:

Re: Delphi Zeos Sorunu

Mesaj gönderen drbastem »

X_ALPEREN_X yazdı:arkadaşlar delphiyle mysql e bağlanmaya çalışıyorum zeos ile. daha önceleri çok rahat bir şekilde bağlanıp işimi görüyordum daha sonra zeos ve mysql i yeniden kurdum şu an "Requested database driver was not found " hatası veriyor sürekli. Biraz araştırdım ama tam bir bilgi edinemedim galiba bir dll yüklemem gerekiyor. yardımcı olabilir misiniz
acaba exe bulunduğu yerde LibMysql.Dll varmı ? ayrıca bazen registry de kalıyır.
X_ALPEREN_X
Üye

mysqllib.dll dosyası hem system32 de hemde exe klasörümde mevcut. sorunu hallettim mysql 3.23 veriyonunu yükledim ama pek hoş bir çözüm değil!!! mysql 3.23 den başka sürüme bağlanmaya çalıştığımda gene driver hatası alıyorum ki libmysql50.dll de bulunmasına rağmen mysql 5 e bağlanamıyorum :( delphi de zeos ile mysql e bağlanan arkadaşar yardımcı olursa sevinirim
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Ben Mysql 5.0 bağlantısı yapıyorum bir sorun yok.En son zeos sürümün yüklemediysen bide onu dene zeos'ta sürüm sıkıntıları olabiliyor...