Delphi Zeos Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Delphi Zeos Sorunu
arkadaşlar delphiyle mysql e bağlanmaya çalışıyorum zeos ile. daha önceleri çok rahat bir şekilde bağlanıp işimi görüyordum daha sonra zeos ve mysql i yeniden kurdum şu an "Requested database driver was not found " hatası veriyor sürekli. Biraz araştırdım ama tam bir bilgi edinemedim galiba bir dll yüklemem gerekiyor. yardımcı olabilir misiniz
-
- Üye
Re: Delphi Zeos Sorunu
acaba exe bulunduğu yerde LibMysql.Dll varmı ? ayrıca bazen registry de kalıyır.X_ALPEREN_X yazdı:arkadaşlar delphiyle mysql e bağlanmaya çalışıyorum zeos ile. daha önceleri çok rahat bir şekilde bağlanıp işimi görüyordum daha sonra zeos ve mysql i yeniden kurdum şu an "Requested database driver was not found " hatası veriyor sürekli. Biraz araştırdım ama tam bir bilgi edinemedim galiba bir dll yüklemem gerekiyor. yardımcı olabilir misiniz
-
- Üye
mysqllib.dll dosyası hem system32 de hemde exe klasörümde mevcut. sorunu hallettim mysql 3.23 veriyonunu yükledim ama pek hoş bir çözüm değil!!! mysql 3.23 den başka sürüme bağlanmaya çalıştığımda gene driver hatası alıyorum ki libmysql50.dll de bulunmasına rağmen mysql 5 e bağlanamıyorum
delphi de zeos ile mysql e bağlanan arkadaşar yardımcı olursa sevinirim