lüttttfennn acilll yardım !!!1

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kilitli
webwarrior

lüttttfennn acilll yardım !!!1

Mesaj gönderen webwarrior »

arkadaşlar delphide adoyu kullanarak veritabanına kayıt ekleyeyim dedim
yok hata hata hata :kup: . from yan cümleciği hatası diyo başka bişey demiyo.
form da bir tane edit1 olacak bir tane de button1
buton 1 e bastığımda editteki yazıyı veritabanına kaydedecek.
ama yok hep hata veriyo.yardımcı olursanız beni büyük dertten kurtarırsınız.şimdiden teşekkürler.
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Öncelikle, masaüstünde Delphi iconu olduğundan emin ol ve adını Deeeeelpphiiii olarak yeniden değiştir. Çift tıkla çalışsın. sonra forma, ado bağlantısı için bir memo, bir tane panel, 4 tanede checkbox yerleştir. f9'a bas. eğer hata alırsan, checkboxlardan birini sil. bir daha f9'a bas. eğer 2 tane peşpeşe hata alırsan, delphiyi kapat. tekrar aç. butonlardan birinin adını Kaaaayyydeeeett, olarak değiştir. 3 hata alırsan, ado sürümünü güncellemen lazım demektir. sadece 1 hata alırsan, eh o da olur artık.

Çözümü anlamadıysan bu demektirki bizde soruyu anlamamışız.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Hocam, soru tarzında 9 kusurlu hareketin 10 tanesini işleyerek forum adminleri tarafından kesin yakalanacak bir tarz yapmışsın. Uyarmadı deme.

Forum kuralları->
Şaban Şahin AKMAN
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

:D Kilitlenmeden bende yazayım dedim.

Arkadaşlar kurllar lütfen. Bu tip sorulara cevap verilmediği gibi, konu kilitlenir. Yekili arkadaşlar gördüğünde derhal kilitleyeceklerdir bu konuyu.

@t-hex ben senin açıklaman üstüne aynısı denedim fakat hiç birşi olmadı. Acaba nerde yanlış yaptım. :P Acaba, eve gelirken yolda bir taş vardı onun üstünden geçmemem mi gerekiyordu. Gerçi bu kadar basit bir çözüm olacağını da sanmıyorum ama bir türlü çözemedim. :!:
Kilitli