arkadaşlar delphide adoyu kullanarak veritabanına kayıt ekleyeyim dedim
yok hata hata hata . from yan cümleciği hatası diyo başka bişey demiyo.
form da bir tane edit1 olacak bir tane de button1
buton 1 e bastığımda editteki yazıyı veritabanına kaydedecek.
ama yok hep hata veriyo.yardımcı olursanız beni büyük dertten kurtarırsınız.şimdiden teşekkürler.
Öncelikle, masaüstünde Delphi iconu olduğundan emin ol ve adını Deeeeelpphiiii olarak yeniden değiştir. Çift tıkla çalışsın. sonra forma, ado bağlantısı için bir memo, bir tane panel, 4 tanede checkbox yerleştir. f9'a bas. eğer hata alırsan, checkboxlardan birini sil. bir daha f9'a bas. eğer 2 tane peşpeşe hata alırsan, delphiyi kapat. tekrar aç. butonlardan birinin adını Kaaaayyydeeeett, olarak değiştir. 3 hata alırsan, ado sürümünü güncellemen lazım demektir. sadece 1 hata alırsan, eh o da olur artık.
Çözümü anlamadıysan bu demektirki bizde soruyu anlamamışız.
Arkadaşlar kurllar lütfen. Bu tip sorulara cevap verilmediği gibi, konu kilitlenir. Yekili arkadaşlar gördüğünde derhal kilitleyeceklerdir bu konuyu.
@t-hex ben senin açıklaman üstüne aynısı denedim fakat hiç birşi olmadı. Acaba nerde yanlış yaptım. Acaba, eve gelirken yolda bir taş vardı onun üstünden geçmemem mi gerekiyordu. Gerçi bu kadar basit bir çözüm olacağını da sanmıyorum ama bir türlü çözemedim.