İnternetteki bir veritabanı ile işlem yapmak
İnternetteki bir veritabanı ile işlem yapmak
Hayırlı günler..
Ben MS Access kullanarak Asp destekli bir web sayfası hazırladım. Bu sitede iletişim kurmak için ve işbaşvurusu için forum hazırladım. Bu kayıtlar veritabanına sağlam bir şekilde kayıt yapmakta. Ancak veritabanındaki bilgileri okumak veya değiştirmek için delphide küçük bir otomasyon yapmak istiyorum. Delphide Bde nesnelerini kullanarak veritabanına bağlanıyorum.
Path kısmına ne yazmam gerekiyoki internetteki veritabanından yararlanayım. Veya ne gibi ayarlar yapma gerekiyo. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Ben MS Access kullanarak Asp destekli bir web sayfası hazırladım. Bu sitede iletişim kurmak için ve işbaşvurusu için forum hazırladım. Bu kayıtlar veritabanına sağlam bir şekilde kayıt yapmakta. Ancak veritabanındaki bilgileri okumak veya değiştirmek için delphide küçük bir otomasyon yapmak istiyorum. Delphide Bde nesnelerini kullanarak veritabanına bağlanıyorum.
Path kısmına ne yazmam gerekiyoki internetteki veritabanından yararlanayım. Veya ne gibi ayarlar yapma gerekiyo. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
- Trial_Cooder
- Üye
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
download etmek kısa vadeli bi çözüm gibi görünüyor. ileri doğru dosya boyutu çok büyüyebilir bu durumda download zamanı uzayacaktır. Ayriyeten bi de upload etmek gerekecek.
bildiğim kadari ile mdb datasına direk bağlantı yapabilirsiniz. yani internet adresi ile şu şekilde bi deneyin htpp://www.siteadresi/data/data.mdb
bildiğim kadari ile mdb datasına direk bağlantı yapabilirsiniz. yani internet adresi ile şu şekilde bi deneyin htpp://www.siteadresi/data/data.mdb
- Trial_Cooder
- Üye
- Trial_Cooder
- Üye
http://www.advantageturk.com/

Advantage Internet Sunucusu
Veri Tabanınıza Internet üzerinden Erişim
Advantage Internet Sunucusu veri tabanınıza var olan uygulamalarınız ile internet üzerinden erişebilmenizi sağlayan sunucudur. Advantage Internet Sunucusu, veri tabanı sunucusu ile entegre edilmiştir. Daha fazla bilgi almak için tıklayın.

-
- Kıdemli Üye
- Bu şekilde bir bağlantının çalışacağını zannetmiyorum.heskin35 yazdı: bildiğim kadari ile mdb datasına direk bağlantı yapabilirsiniz. yani internet adresi ile şu şekilde bi deneyin htpp://www.siteadresi/data/data.mdb
- İndir / Geriyükle olayı da olmaz çünkü siz indirip düzenleme yapıp geri yüklüyeyim derken web sitesinden bir kullanıcı veri girmiş olabilir. Siz geri yükleme yaptığınızda bu kayıt silinir.
- Bu iş için ideal yöntem kalan kısmı da asp ile yapmaktır

- Diğer bir yöntem de Ms Sql Server ın import aracı ile veri tabanını Ms Sql Server a dönüştürmek, sonra sadece bağlantı cümlesinde değişiklik yaparak bu veri tabanından devam etmektir. Daha sonra otomasyondan bu veri tabanına bağlanılabilinir. Ancak bu işlem çoğu veb sunucusunda ek ücrete tabidir.