Php + Btrieve

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Php + Btrieve

Mesaj gönderen ahmet_sinav »

İyi çalışmalar arkadaşlar;
Btrieve + Php üzerine bir yazılım geliştirmem gerekiyor. bunun için php'den odbc ile btrieve vtsine bağlanabildiğini biliyorum. fakat odbc olmadan php üzerinden btrieve vt'sine direk erişim yapabilir miyim. Şöyle bir şey düşünüyorum. eskiden pascal üzerinden btrieve vt'sine erişmek için pervasive software'in verdiği util unitleri vardı bunları kullanarak işlem yaptırabilirim sanıyorum. ama ne kadar sağlıklı olur orası şüpheli!! web servisin fso tarzı bir olayı desteklemesi gerekiyor ama bu tarz bir yaklaşım ne kadar doğru olur açıkçası bilmiyorum(önceden denemediğim bir olay). bir alternatif olarak da verileri belirli zaman aralıklarıyla (her akşam) xml'e export edip oradan da web ortamına aktarmak. bunun yöntemini de bilmiyorum. sizce odbc ile halletmek mi yoksa diğer yolları denemek mi mantıklı.
Saygılar;
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Araştırma yaptınızmı bilmiyorum ama php için belki hazır connection dll leri vardır. Eğer yoksa dediğiniz gibi kendiniz bir connection dll'i yazabilirsiniz. (eski unitler windows'da çalışır mı bilmem. Birde server linux ise olmaz zaten.) O zaman geriye odbc kalıyor. ODBC'de yeterince sağlamdır problem olmaz. Ama ODBC içinde birşeyler yüklemeniz gerekir server'a. Eğer web server sizin değilse bu tür uygulamaları kurdurmak problem olabilir.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Teşekkür Ederim,
Peki xml olayına ne diyorsunuz? Local'de oluşan veriyi xml'e export ettikten sonra web ortamına nasıl aktarabilirim? bu konuda bir fikriniz var mı?
Saygılar;
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bende aynı noktadayım. madem hem delphi hemde php ile xml dosyalarını kullanan uygulama yazacağım neden uğraşayımki? verileri direk ; ile ayırıp gönderiyim servera diyorum. daha az zahmetli olur. kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

İyi çalışmalar;
Php ile ODBC üzerinden btrieve'e bağlantı olayını inceliyorum şu an. delphi ortamından bağlanabilidğim tanımlı engine olarak kurulmuş olan kullanıcı adı ve parolası olmayan bir database var. php içerisinden nasıl çözebilirm. saygılar;
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

http://us2.php.net/odbc adresinde anlatılıyor. custom-odbc olanını kullanmanız gerekecek. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Verdiğiniz link için teşekkürler. Ayrıca ilgilenen arkadaşlar

Kod: Tümünü seç

http://www.iodbc.org/index.php?page=languages/php/odbc-phpHOWTO
adresinde daha ayrıntılı bir dökümandan faydalanabilir.
Saygılar;