İyi çalışmalar arkadaşlar;
Btrieve + Php üzerine bir yazılım geliştirmem gerekiyor. bunun için php'den odbc ile btrieve vtsine bağlanabildiğini biliyorum. fakat odbc olmadan php üzerinden btrieve vt'sine direk erişim yapabilir miyim. Şöyle bir şey düşünüyorum. eskiden pascal üzerinden btrieve vt'sine erişmek için pervasive software'in verdiği util unitleri vardı bunları kullanarak işlem yaptırabilirim sanıyorum. ama ne kadar sağlıklı olur orası şüpheli!! web servisin fso tarzı bir olayı desteklemesi gerekiyor ama bu tarz bir yaklaşım ne kadar doğru olur açıkçası bilmiyorum(önceden denemediğim bir olay). bir alternatif olarak da verileri belirli zaman aralıklarıyla (her akşam) xml'e export edip oradan da web ortamına aktarmak. bunun yöntemini de bilmiyorum. sizce odbc ile halletmek mi yoksa diğer yolları denemek mi mantıklı.
Saygılar;
Php + Btrieve
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
Araştırma yaptınızmı bilmiyorum ama php için belki hazır connection dll leri vardır. Eğer yoksa dediğiniz gibi kendiniz bir connection dll'i yazabilirsiniz. (eski unitler windows'da çalışır mı bilmem. Birde server linux ise olmaz zaten.) O zaman geriye odbc kalıyor. ODBC'de yeterince sağlamdır problem olmaz. Ama ODBC içinde birşeyler yüklemeniz gerekir server'a. Eğer web server sizin değilse bu tür uygulamaları kurdurmak problem olabilir.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
http://us2.php.net/odbc adresinde anlatılıyor. custom-odbc olanını kullanmanız gerekecek. Kolay gelsin.
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
Verdiğiniz link için teşekkürler. Ayrıca ilgilenen arkadaşlar
adresinde daha ayrıntılı bir dökümandan faydalanabilir.
Saygılar;
Kod: Tümünü seç
http://www.iodbc.org/index.php?page=languages/php/odbc-phpHOWTO
Saygılar;