fast reportta nakli yekun , sayfatoplamı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

fast reportta nakli yekun , sayfatoplamı

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.al. arkadaşlar. fastreport 3.10 la fatura dizaynı yapıyoruz.yalnız her sayfada sayfa toplamı alıp diğer sayfanın başında nakli yekun göstererek toplaması gerekiyor.bunu nasıl yapabilirim.forumda bi kaç örnek buldum ama çalıştıramadım.fatura sayfamızda 2 adet master band kullanmaktayız.sayfa toplamı bu 2 mastır bandın verilerinin toplamından oluşacaktır.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bunu rapor başlangıcında kod kısmında Page1 in OnManualBuild yada OnBeforePrint kısmında tanımlayacağın genel bir değişkeni sıfırlayıp, toplayacağın alanın OnAfterPrint ında toplatarak ve de sayfa numarası birden büyük olduğunda ikinci sayfadan itibaren sayfa başına diğer halde her sayfanın altına yazdırabilirsin :wink:
Örnek;

Kod: Tümünü seç

var
  fx_TopTutar: double;

procedure Page1OnBeforePrint(Sender:TfrxComponent);
begin
  fx_TopTutar := 0.0;
end;

procedure Memo24OnAfterData(Sender: TfrxComponent);
begin
  fx_TopTutar := fx_TopTutar + (<frxDataSet."BIRIM_FIYATI"> * <frxDataSet."TOPLAM_MIKTAR">);
end;

procedure ReportSummary1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
  frxLBL_Toplam_Tutar.Text := VarToStr(fx_TopTutar); // ben rapor sonunda toplamı yazdırmışım!
end;

//....
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
faithfull
Üye

Mesaj gönderen faithfull »

Buna bende raporda şöyle bir çözüm buldum. Bir tane ColumnHeader kullanıyoruz. Buna koyduğumuz memo ların metin değerini pagefooter 'daki memoların değerlerine eşitleyerek bir önceki sayfanın toplamını bir sonraki sayfanın başında gösterebiliyoruz. Ama ilk sayfada görüntülenmemesi için page# göre kontrol etmeliyiz.

Kod: Tümünü seç

if Memo1.Value=1 Then
  ColumnHeader1.Visible:=False
  else
  ColumnHeader1.Visible:=True; 
gibi. Biraz tarzanca gibi ama basit bir çözüm.
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
..::SadıkTÜRK::..
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

recep abi ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim sayenizde halletik arkadaşlar.iyi çalışmalar.