fast reportta nakli yekun , sayfatoplamı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
fast reportta nakli yekun , sayfatoplamı
Sel.al. arkadaşlar. fastreport 3.10 la fatura dizaynı yapıyoruz.yalnız her sayfada sayfa toplamı alıp diğer sayfanın başında nakli yekun göstererek toplaması gerekiyor.bunu nasıl yapabilirim.forumda bi kaç örnek buldum ama çalıştıramadım.fatura sayfamızda 2 adet master band kullanmaktayız.sayfa toplamı bu 2 mastır bandın verilerinin toplamından oluşacaktır.
Bunu rapor başlangıcında kod kısmında Page1 in OnManualBuild yada OnBeforePrint kısmında tanımlayacağın genel bir değişkeni sıfırlayıp, toplayacağın alanın OnAfterPrint ında toplatarak ve de sayfa numarası birden büyük olduğunda ikinci sayfadan itibaren sayfa başına diğer halde her sayfanın altına yazdırabilirsin
Örnek;

Örnek;
Kod: Tümünü seç
var
fx_TopTutar: double;
procedure Page1OnBeforePrint(Sender:TfrxComponent);
begin
fx_TopTutar := 0.0;
end;
procedure Memo24OnAfterData(Sender: TfrxComponent);
begin
fx_TopTutar := fx_TopTutar + (<frxDataSet."BIRIM_FIYATI"> * <frxDataSet."TOPLAM_MIKTAR">);
end;
procedure ReportSummary1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
frxLBL_Toplam_Tutar.Text := VarToStr(fx_TopTutar); // ben rapor sonunda toplamı yazdırmışım!
end;
//....
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Buna bende raporda şöyle bir çözüm buldum. Bir tane ColumnHeader kullanıyoruz. Buna koyduğumuz memo ların metin değerini pagefooter 'daki memoların değerlerine eşitleyerek bir önceki sayfanın toplamını bir sonraki sayfanın başında gösterebiliyoruz. Ama ilk sayfada görüntülenmemesi için page# göre kontrol etmeliyiz.
gibi. Biraz tarzanca gibi ama basit bir çözüm.
Kod: Tümünü seç
if Memo1.Value=1 Then
ColumnHeader1.Visible:=False
else
ColumnHeader1.Visible:=True;
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
..::SadıkTÜRK::..
..::SadıkTÜRK::..