checkbox

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tubaca
Üye
İletişim:

checkbox

Mesaj gönderen tubaca »

herkese merhaba
asp ile ugrasmaya yeni basladım. form da sectiğim checkbox in value sini veri tabanına yazdırmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. herkese kolay gelsin
TNU
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bir form ile post etmelisin değeri.zaten value değerini otomatik atar. tıpki bir textbox gibi kullancaksın. Örnek olması için forumda mesaj yazdığımız edit'in altındaki check box kodlarına bakabilrisin.
Kullanıcı avatarı
tubaca
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tubaca »

cevabınız için tesekkurler ama benim checkbox ım oldugu form da baska bi veri tabanına ait post kullanıldı. bu veri tabanından sectiklerimi baska bi veri tabanına aktarmak istiyorum.onu da bualmadım malesef :(
TNU
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

yapmak istediğinizi anlayamadım. Daha açık yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.
Kullanıcı avatarı
tubaca
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tubaca »

simdi bir veri tabanından id,adı,soyadı,... gibi degerler tutuluyor. bunları syfama yazdırdım yanlarına da checkbox koydum. checkbozların value si ogrenci id si.sectiğim ogrencinin idsini baska bi veri tabanında tutmak istiyorum. ve ayrıca bu secilen ogrencileri baska bi sayfada bazı fieldlarını yazdırmak istiyorum(id,adı.soyadı) seklinde. bunu nasıl yapabilirim ?
TNU
Ancestor
Üye

Mesaj gönderen Ancestor »

S.a.

Öğrencilerin id bilgilerini başka bir forma gönderdiğiniz zaman diğer değişkenlerden bilgiyi nasıl alıyorsanız aynı şekilde checkbox'tan da alabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

id = Request.Form("1. checkbox adı")
Daha sonra o id bilgisini aktarmak istediğiniz veri tabanına bağlanırsınız ve bir if şartı ile varsa yazdırıp yoksa atlayabilirsiniz.

Veri tabanı bağlantı kodlarınız...
if Trim(Request.Form("1. checkbox adı")) <> "" then
RecordSet("Öğrenci id bilgisinin tutulacağı field") = Request.Form("1. checkbox adı")
end if

if Trim(Request.Form("2. checkbox adı")) <> "" then
RecordSet("Öğrenci id bilgisinin tutulacağı field") = Request.Form("2. checkbox adı")
end if
.....
.....
.....
Başka bir yerde herhangi bir öğrenciden field yazdırmak için ise veri tabanına bağlanırken küçük bir sql kodu ile halledebilirsiniz.

SQL = "Select * from Tablo where id = "& Request.Form("formdan gelen id bilgisi")
Bu şekilde veri tabanında sadece seçtiğiniz öğrencinin bilgileri bulunur. Yani süzerek diğerlerini es geçeriz. Artık veri tabanından istediğimiz bilgiyi forma yazdırabiliriz.

Aslında tam olarak yapmak istediğinizi anlamış değilim ama anladığım kadarıyla böyle birşey yapmak istiyorsunuz sanırım.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.