herkese merhaba
asp ile ugrasmaya yeni basladım. form da sectiğim checkbox in value sini veri tabanına yazdırmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. herkese kolay gelsin
checkbox
checkbox
TNU
simdi bir veri tabanından id,adı,soyadı,... gibi degerler tutuluyor. bunları syfama yazdırdım yanlarına da checkbox koydum. checkbozların value si ogrenci id si.sectiğim ogrencinin idsini baska bi veri tabanında tutmak istiyorum. ve ayrıca bu secilen ogrencileri baska bi sayfada bazı fieldlarını yazdırmak istiyorum(id,adı.soyadı) seklinde. bunu nasıl yapabilirim ?
TNU
S.a.
Öğrencilerin id bilgilerini başka bir forma gönderdiğiniz zaman diğer değişkenlerden bilgiyi nasıl alıyorsanız aynı şekilde checkbox'tan da alabilirsiniz.
Daha sonra o id bilgisini aktarmak istediğiniz veri tabanına bağlanırsınız ve bir if şartı ile varsa yazdırıp yoksa atlayabilirsiniz.
Başka bir yerde herhangi bir öğrenciden field yazdırmak için ise veri tabanına bağlanırken küçük bir sql kodu ile halledebilirsiniz.
Bu şekilde veri tabanında sadece seçtiğiniz öğrencinin bilgileri bulunur. Yani süzerek diğerlerini es geçeriz. Artık veri tabanından istediğimiz bilgiyi forma yazdırabiliriz.
Aslında tam olarak yapmak istediğinizi anlamış değilim ama anladığım kadarıyla böyle birşey yapmak istiyorsunuz sanırım.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Öğrencilerin id bilgilerini başka bir forma gönderdiğiniz zaman diğer değişkenlerden bilgiyi nasıl alıyorsanız aynı şekilde checkbox'tan da alabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
id = Request.Form("1. checkbox adı")
Veri tabanı bağlantı kodlarınız...
if Trim(Request.Form("1. checkbox adı")) <> "" then
RecordSet("Öğrenci id bilgisinin tutulacağı field") = Request.Form("1. checkbox adı")
end if
if Trim(Request.Form("2. checkbox adı")) <> "" then
RecordSet("Öğrenci id bilgisinin tutulacağı field") = Request.Form("2. checkbox adı")
end if
.....
.....
.....
SQL = "Select * from Tablo where id = "& Request.Form("formdan gelen id bilgisi")
Aslında tam olarak yapmak istediğinizi anlamış değilim ama anladığım kadarıyla böyle birşey yapmak istiyorsunuz sanırım.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.