Varolan bir excel belgesini belirlediğim kriterlere göre süzüp o şekilde açmak istiyorum. Excel belgesini açmakta, Otomatik Süz'ü açmada falan bir sorunum yok. Excel'de makro kaydedip sonra bu makroya ait kodlara bakıp bunları delphi'ye uygun bir şekilde yazayım dedim. Ancak belgeyi süzülmüş şekilde açmak istediğimde bunu başaramadım.
excel'de istediğim belgeyi açtım, ayarlarını falan yaptım, tüm sütunlar için otomatik süz'ü de açtım. sonrasında şu kodları yazdım
kardeş bence sen excelden tüm kayıtları önce bi delphiye çek. stringgride falan al.
sonradan kendin süz bence. döngü içinde iflerle halledersin.
kolay gelsin
öyle yapacağız gibi gözüküyor. dinamik bir csv belgesi var. veriler oluştukça bir otomasyon tarafından buna kaydediliyor. başka hiçbirşeye gerek duymadan excel'i kullanarak süzüp falan açabilir miyim diye düşündüm ama süzülmüş bir şekilde açmayı beceremedim. teşekkür ederim yine de. sağolasın.
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Yağmurlardır zambakları büyüten
Gökgürültüleri değil ...
Varolan bir excel belgesini belirlediğim kriterlere göre süzüp o şekilde açmak istiyorum. Excel belgesini açmakta, Otomatik Süz'ü açmada falan bir sorunum yok.
Bunu nasıl yaptın ben bir türlü yapamadım gelen excel dosyasındaki otomatik süzü iptal etmek istiyorum ama
otomatik süz'ü açık olan bir belgeyi otomatik süz'ü kaldırarak açmak istiyorsan yine aynı kodları çalıştırman yeterli olacaktır.
excel'i açıp Araçlar menüsünden yeni makro kaydet diyorum, istediğim işlemi yapıp makroyu durduruyorum. Ardından yine makrolardan kaydettiğim bu makroyu seçip 'düzenle' dediğimde o makroya ait visual basic kodlarını gösteriyor bana. o kodlara bakıp bunları delphi'ye uyarlamaya çalışıyorum. Birçok konuda işe yaradı. Tavsiye ederim...
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Yağmurlardır zambakları büyüten
Gökgürültüleri değil ...
otomatik süz'ü açık olan bir belgeyi otomatik süz'ü kaldırarak açmak istiyorsan yine aynı kodları çalıştırman yeterli olacaktır.
excel'i açıp Araçlar menüsünden yeni makro kaydet diyorum, istediğim işlemi yapıp makroyu durduruyorum. Ardından yine makrolardan kaydettiğim bu makroyu seçip 'düzenle' dediğimde o makroya ait visual basic kodlarını gösteriyor bana. o kodlara bakıp bunları delphi'ye uyarlamaya çalışıyorum. Birçok konuda işe yaradı. Tavsiye ederim...
koda baktığımda
peki otomatik süzük değilse o zaman otomatik süzme moduna geçiyor...
onu nasıl
halledecğiz....