Varolan excel belgesini süzerek açma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
murat2608
Üye

Varolan excel belgesini süzerek açma

Mesaj gönderen murat2608 »

Arkadaşlar merhaba,

Varolan bir excel belgesini belirlediğim kriterlere göre süzüp o şekilde açmak istiyorum. Excel belgesini açmakta, Otomatik Süz'ü açmada falan bir sorunum yok. Excel'de makro kaydedip sonra bu makroya ait kodlara bakıp bunları delphi'ye uygun bir şekilde yazayım dedim. Ancak belgeyi süzülmüş şekilde açmak istediğimde bunu başaramadım.

excel'de istediğim belgeyi açtım, ayarlarını falan yaptım, tüm sütunlar için otomatik süz'ü de açtım. sonrasında şu kodları yazdım

Kod: Tümünü seç

//excel belgesini açmak için kullandığım değişken "e"
e.Rows['1:1'].Select;
e.selection.AutoFilter.Field[5].Criteria1:='312';
bu şekilde F9 yaptığımda 'Invalid variant operation' diye bir hata veriyor bana.

ne yapmalıyım ...
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Yağmurlardır zambakları büyüten
Gökgürültüleri değil ...
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

kardeş bence sen excelden tüm kayıtları önce bi delphiye çek. stringgride falan al.
sonradan kendin süz bence. döngü içinde iflerle halledersin.
kolay gelsin
murat2608
Üye

öyle yapacağız gibi gözüküyor. dinamik bir csv belgesi var. veriler oluştukça bir otomasyon tarafından buna kaydediliyor. başka hiçbirşeye gerek duymadan excel'i kullanarak süzüp falan açabilir miyim diye düşündüm ama süzülmüş bir şekilde açmayı beceremedim. teşekkür ederim yine de. sağolasın.
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Gökgürültüleri değil ...
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Re: Varolan excel belgesini süzerek açma

Mesaj gönderen tuanna »

Arkadaşlar merhaba,

Varolan bir excel belgesini belirlediğim kriterlere göre süzüp o şekilde açmak istiyorum. Excel belgesini açmakta, Otomatik Süz'ü açmada falan bir sorunum yok.

Bunu nasıl yaptın ben bir türlü yapamadım gelen excel dosyasındaki otomatik süzü iptal etmek istiyorum ama
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
murat2608
Üye

tuanna merhaba,
kullandığım kod bu ..

e.selection.AutoFilter;
otomatik süz'ü açık olan bir belgeyi otomatik süz'ü kaldırarak açmak istiyorsan yine aynı kodları çalıştırman yeterli olacaktır.

excel'i açıp Araçlar menüsünden yeni makro kaydet diyorum, istediğim işlemi yapıp makroyu durduruyorum. Ardından yine makrolardan kaydettiğim bu makroyu seçip 'düzenle' dediğimde o makroya ait visual basic kodlarını gösteriyor bana. o kodlara bakıp bunları delphi'ye uyarlamaya çalışıyorum. Birçok konuda işe yaradı. Tavsiye ederim...
Sesini değil,
Sözünü yükselt !
Gökgürültüleri değil ...
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

murat2608 yazdı:tuanna merhaba,
kullandığım kod bu ..

e.selection.AutoFilter;
otomatik süz'ü açık olan bir belgeyi otomatik süz'ü kaldırarak açmak istiyorsan yine aynı kodları çalıştırman yeterli olacaktır.
excel'i açıp Araçlar menüsünden yeni makro kaydet diyorum, istediğim işlemi yapıp makroyu durduruyorum. Ardından yine makrolardan kaydettiğim bu makroyu seçip 'düzenle' dediğimde o makroya ait visual basic kodlarını gösteriyor bana. o kodlara bakıp bunları delphi'ye uyarlamaya çalışıyorum. Birçok konuda işe yaradı. Tavsiye ederim...

koda baktığımda
peki otomatik süzük değilse o zaman otomatik süzme moduna geçiyor...
onu nasıl
halledecğiz....