Günüm yoğundu yazıları şimdi okuyabildim
Tekrar etmek isterimki bu gün sizlerin kalbini kırdıysam özür dilerim belki tekrar etmenin anlamı yok ama birileri üstünlük taslar gibi yada kardeşim siz laftan anlamazmısınız yazdık işte sürü ile şey var bakın dercesine yazmak yerine herkes sizin gibi yol gösterse. yol olduğunu söyleyen çok oldu ama hocam yolun hangisi olduğunu gösteren olmadı işte bugünkü yazılanların yada tavırların sebebi bu idi. özellikle sizden tekrar özür diler ve saygılarımı sunarım.
Abi çok iyi dayanmışsınız

Eleman hem saydırmış hakaretleri sonada özür dilemiş. Yani adamı çekip vuruyorsun sonada gidip kulağına özür dilerim kardeş öldürmek istememiştim diyorsun.
Mustafa ya bu siteyi açmadan taaa delphi list kapatıldığında konuşmuştuk ve Mustafa'ya şunu söyledim. "Yapalım ama bak bu yaptığımız iyilik ilerede görevimiz olucak bize" demiştim işte ispatı. Şu üsteki kuralların linkini kırmızı ve büyükçe yapalım diyen bendim. Yaw adam bunu okumaktan aciz yaw. Adama demek kitapları yığsak önüne bu seferde heralde ben yoğunum bana şunları neden okumuyorsun diye sitem edecek ha.
Ya arkadaşlar niyetiniz programcı olup program yazmaksa önce okumasını öğrenin. Burada bilgiyi ve tecrübeleri
PAYLAŞIYORUZ yani bu kişilerin keyfine bağlıdır. Hiç bir kimse diğerine bu konuda yaptırım uygulayamaz, söz söyliyemez. hakkı yok buna. Kitap konusunda şunu söyliyeyim, gerçi bikaç sefer yazmıştım, delphi ye başlamadan önce bilgisayara dahi yüklemeden piyasada bulabildiğim tüm kitapları aldım, ha öyle her kitapçıdada yok Delphi 1 zamanından bahsediyorum, Kimse bilmiyor, herkez sadece adını duymuş kendisini bilmiyor. Hatta Ankarada 80$ a orjinal kitap bulmuştum. Hayatımda okuduğum roman vs türü kitap sayısı 3 yada 4 tür ama delphiyi açmadan önce 5 kitabı roman gibi önsözler dahil ilk sayfadan son sayfaya kadar tek tek okudum, 2 kitabı 2 kez okumuştum.
Bu forumda neden varım biliyormusunuz ? Interbase i öğrenmeye başlıycam ki ozamanlar sadece adını biliyorlar, ortalıkta kendisi yok. Interbase e client bağlıyacak adam yok memlekette, Bimeks dahildi buna. Birisi biliyormuş benim her zaman hocam dediğim arkadaşın arkadaşıymış. Tam 1(bir) hafta her Allahın günü bu ......... ın yanına gittim ne için biliyormusunuz. Sadece Database i create edebilmek için. bir hafta sonunda öğretti butaya adını yazıyon buraya kulanıcıyı ve şifreyi yazıyon ok a basıyorsun dedi ve kapattı. bakın saece database create etmeyi tablo vs falan yok ortada adı bile geçmedi 3 kez hangi programla create edileceğini sordum IBConsole demeye lütfetmedi.
bu güne kadar verdiğim akıl ve önerilerden dolayı 1-2 kişi bana teşekkür etti, kendi adıma söylüyorum ben ölsemde gam yemem, vicdanım sonun kadar rahat buyüzden.Ama elimden geldiği sürecede yardım etmeye devam edicem. Bildiklerimi önerilerim yazmaya devam edicem, ama insanın şevkinide kırmayın yaw alla allaaaa
Kimse seni buraya çağırmadı, geldin hoş geldin başımızın üzerinde yerin var ama o
kurallara kayıtsız şartsız uyacaksın arkadaş, Ha uymak istemiyorsun, Problem değil bize söyle silelim üyeliğini yada sen çek git adın kalsada olur, bizim kaybedecek bir şeyimiz yok .
Aklıma geldi bir keresinde birisi benim için bilgili birisi ama bilgisini paylaşmak istemiyor demişti. Acaip tepemin tasını attırmıştı. İnternete bağlanamıyordum arada müşterilerin işlerini yarım bırakıp kaçamak bağlanıp 1-2 kelime cevap yazmaya çalıştığım sırada olmuştu birde bu olay.
Ayrıca ben biliyorum hiç bir zamn demedim ve kendimide üstün görmedim. benim bildiğim tek şey hiç bişey bilmediğimdir. Biliyorum demeye hep utandım, halada pek biliyorum demem. hatta aha size ispatı
viewtopic.php?t=2025&postdays=0&postorder=asc&start=0
sonuna bakın sayfanın benimde eksiklerim var. cevabını bilmesem bile her yazılan mesajı okumaya çalışıyorum mutlaka, çünk, her mesajda birşey öğreniyorum ve nekadar bilmediğimi öğreniyorum, aklma hemen gelen
Delphi syntax:
function QuotedStr(const S: string): string;
Delphi Help inden alıp yazdım yukarıya, hiçte zor olmadı F1 e basıp quo yazıp mouse la üzerine tıklamak. bilmem anlatabildim mi ?
Programcı genç yada yeni başlıyan arkadaşlara önerileride bulunmaya çalışıyorum. Eğer araştırma yapmıyorsan programcı olamazsın, olmaya inat edebilirsin, ama bizim vaktimiz çalma bizi boşuna rahatsız etme verilen emeğe hakaret etme.
Yardım anlayışı insanlarda farkıda olabilir. Benim prensibim balık tutmayı öğretirim, balık vermem.
İyi bir programcımı olmak istiyorsun, ozaman son sözüm İmzamda yazıyor

Kolay gele