Filtreleme

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kadrikaya

Filtreleme

Mesaj gönderen kadrikaya »

Ya arkadaşlar kusura bakmayın bu yazdıklarımı daha önce iki kere yine yazdım forma gönderdim ilkin formun en başında gösterdi daha sonra yok oldu aramalardan aratıyorum daha önce yazdıklarım forumda görünmüyor bu 3. deneyişim.

neyse Arkadaşlar ikitane grid var bu iki grid aynı tabloyu kullanıyor.
ancak iki gridin birbirinden farklı filtrelemerli göstermesini istiyorum
mesela birinci grid DyeDtlTbl tablosundaki Proses fieldı "Ram" olan kayıtları gösterecek ikinci grid aynı tablonun SProses Fieldı "Kurutma Ram" olanları gösterecek bu mümkünmü

yani istediğim aynı tablo üzerinde faklı dbgridler için aynı anda gerçekleşecek farklı filtrelemeler

saygılar
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,
Eğer her iki grid de aynı TTable veya TQuery nesnesinden bilgi alacak ise olmaz :)

Her iki gridde farklı TTable veya TQuery nesnesine bağlantı kurmalı. Çünkü filtreleme işlemini siz gride değil aslen TQuery veya TTable nesnesine yapıyorsunuz. Bu durumda her iki grid de aynı kayıtları gösterecektir. Bu nedenle siz Database'den bilgileri getiren nesneleri farklılaştırarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
kadrikaya

Table yada Query lerin normal şartlarda faklı olması gerektiğini biliyorum ancakki şöyle bir durum söz konusu şu ana kadar bir çok kişinin tasvip etmediğini bildiğim bir vari tabanı kullanıyorum paradox ve ben çalıştığım şirket için dağınıkta olsa sonradan bir bütün ifade edecek projeler geliştirıyorum üstüne üslük netwok berbat daha önceden çok düzensiz kurulan bir ağ yapımız var vede tüm sistemler hem novell erişimim için IPX/SPX kullanmak zorunda hem normal işleyiş için TCP/IP kullanılmakta ve bende bu yüzden mümkün mertebe yaptığım projelerde table sayısını az tutmaya çalışıyorum çünkü şimdi sizin de dediğiniz gibi ikinci gridin göstermesi gereken bilgileri önceden filtreleyip başka bir table yazabilir ve ordan gösterebilirim bu durumda prgramım beş para etmeyecek çünkü şimdi üzerinde açlıştığım programın bu modülü tamamen bunu yapmak zorunda .

konuyu uzattıysam kusura bakmayın bu modül boyahane için burda ki işlem şu olacak boyahane programına veriler giriliyor tabi bu verilerin işlem adımları var ram olacak kurutma ram olacak sanfor olacak egalize ram olacak tüp şardon olacak vs gibisinden işlem sıraları belirlerniyor

ve program ram sekmesine basldığında şu anda ramda işlem görenleri ve hemen yanında şu anki işlemi farklı ama bir sonraki işlemi ram olanları göstermek zorunda işte iki grid meselesi de bu umarım anlatabilmişimdir ve sırf bu filtreleme için her işlem durumuna bir table kullanmak gerekecek bana kalırsa bu programda iş görmeyecek
kadrikaya

bu durumda tavsiyeniz nedir Kuri_TLJ ne yapabilirim
kadrikaya

ayrıca istemedende olsa forum kurallarına uymadığım için hepinizden özür diliyorum
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Filtreleme

Mesaj gönderen mussimsek »

kadrikaya yazdı:Ya arkadaşlar kusura bakmayın bu yazdıklarımı daha önce iki kere yine yazdım forma gönderdim ilkin formun en başında gösterdi daha sonra yok oldu aramalardan aratıyorum daha önce yazdıklarım forumda görünmüyor bu 3. deneyişim.
Sayın @kadrikaya,

mesajlarınızı ben sildim. Bakınız üstte ne yazıyor :

LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYUN. KURALLARA AYKIRI MESAJLAR SİLİNİR!

Niye sildiğimi de özel mesajla size gönderdim. Lütfen özel mesajlarınızı ve forum kurallarını okuyunuz :!:

Kolay gelsin.
kadrikaya

Siz bunu yazmadan önce özür diledim şimdi tekrar özür diliyorum
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

kadrikaya yazdı:ayrıca istemedende olsa forum kurallarına uymadığım için hepinizden özür diliyorum
İlk iş forum kurallarını okuyun! Bilmiyordum, görmedim, yana yattı, çamura battı mazaretleri kabul edilmez.

Bunu daha önce çok söyledim. Burda kurallara uyulması şart ve bu konuda mazaret kabul etmiyoruz. Bundan sonra kurallara uyup yazarsanız ne ala, elimizden gelen yardımı yaparız yoksa mazaret kabul edilmez :!:

Kolay gelsin.
kadrikaya

peki bende bir açıklamada bulunmak istiyorum burası yerimi bilmiyorum ama değilse bunuda silersiniz bend veri tabanı anketinizde paradox kullandığımı çünkü firebird ü öğrenemediğimi yazdım sebebini söylemedim burda söyliyeyim herkes bir yerlerden başlamış firebirde ve takıldığı konularda bir şeyler yazıp cevap alabiliyor ama ben bir yerlerden başlayamadım bu forumdan başlayayım dedim o da olmadı çünkü burda firebird i kimse anlatmıyor sadece takıntılı konulara cevap veriliyor bende programlamayı nasıl öğredik paradox u nasıl öğrendik okuyarak ama sırasına göre hiç bir kitabı açtığım zaman ortasına yada sonuna bakıp örnek çözmedim önce nasıl birşeydir kitabın başında anlamaya çalıştım ama burda firebird hep kitap ortasında devam ediyor madem öyle çok şey var (mecbur değilsiniz belki ama) bir döküman hazırlayın kitap gibi firebird nedir komutları nelerdir hangi durumda ne yapılması gerekiyor örnekleyin madem kitap yok siz ilk olun herkes minnettar kalır eminim.
syın admin belki bu yazdıklarımda burada olmaması gereknlerdir yeri uygun değilse lütfen silmeyin uygun yere iletin ve yerini söyleyin tüm bunların katılan katılmayan herkesin yorumuna açık olmasını istiyorum ve silersenin tekrar yazmak zorunda kalmak istemiyorum burdaki herkes acemi yada profesyonel programcı ve bilirler bir programcının en nefret ettiği şey daha önce çabalayıp yaptı şeyleri tekrardan düşünmek ve icra etmek

Saygılar.
Kadri KAYA
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

quantum grid bunu yapabilir bildigim kadarı ile...

Fakat aynı tablo icin farklı iki dataset kullanmak yolu ile normal TDBGrid ile de yapabilirsiniz.... Tek dikkat edilmesi gereken konu ornegin 1. gridin datasetinin after post ve after delete eventlerinde diger dataseti refresh etmek lazım ya da query ise acip kapamak lazım... Tam tersi ikincinin after post ve afterdelete inde de 1.yi refresh etmek gerekir...

Ayrica sayin kadir kaya belki farkında deilgsiniz ama Delphiturkiye ekibi olarak aylarca ugrasip onlarca uyenin hatta yuzlerce kilometre mesafelerden uyelerin katılımları ile seminerler duzenledik... Bu seminerlerde delphi den veritabanına ozel olarak firebird'e baslangic ve hatta ileri duzeyde deginildi....

Bu seminerlerin ses ve goruntu kayıtları yapıldı. Sadece kargo ve cd bedeli karsiliginda dagilitilmakta....

1 adet bu cd'den edinip izlemenizi hararetle tavsiye ederim....

Bu eleştirinizi de bu minval üzere tekrar değerlendirmenizi tavsite ederim...
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

sayın @kadrikaya,

işte sorun burda. Siz gözünüzün önündeki kaynakları görmüyor hala kaynak diye aranıyorsunuz. Bu çölün ortasındaki bir artezyen kuyusu başında su su .. diye inlemeye benziyor.

Alın size kaynak : viewtopic.php?t=2482

* Onlarca makale. Açın sitede veritabanı kısmını. En çok makale olan konu bu : Interbase / firebird.

* Forumda binlerce mesaj : Bu konu en sık konuşulan konu. Binlerce mesaj var.

* Forum Offline : rahat rahat arıyamıyorum diyorsanız alın size kaynak

* 10 tane seminer : hem izleyin hem dinleyin.

* Onlarca link : Benim biraz ingilizcem var, öğrenirim diyorsanız hemen her tür siteye link var.

* ve bunlarla da çözemezseniz yardımcı olmaya hazır 1.300 kişi var. Bundan daha büyük kaynak biraz zor bulursunuz.

ve ben bu kaynaklara rağmen ne görüyorum biliyor musunuz? 5 dakikasını ayırıp, forum kurallarını okumayan, dolayısıyla hem bu kaynakları keşfedemeyen hem de bizi yok yere meşgul eden bir üye.

Karar sizin.
kadrikaya

Sayın Fahrettin Bey ilgi ve uyarınıza ayrıca teşekkür ederim.
Bu yapmış olduğum gerlendirmeyi Sayın adminin veri tabanı anketindeki
Admin yazdı:ilginç, hala paradox kullananlar var :?

kolay gelsin.
Cümlesine karşılık yaptım özür dilerim ancak iafdeye bakılırsa ordada bir tavır sezmek mümkün benim yazdıklarında bir tavır çıkarılabiliyorsaki doğrudur burdada bir tavır söz konusudur.

Ayrıca şu bahsettiğiniz seminer cd sinde firebird başlangıcı ve delphide kullanımına yönelik açıklamalar mevcut ise memnuniyetle almak isterim bu konuda bana ayrıca bilgi verirseniz nasıl temin edebileceğim konusunda ve mümkünse az bir içeri hakkında(Bilir kişi olaraktan) memnun kalırım Saygılarımı Sunarım Fahrettin Bey
kadrikaya

SAyın admin Sizi yok yere meşgul eden bir üye olarak görüyorsanız Lütfen üyeliğimi iptal ediniz Size herhangi bir başka kullanıcı adı ile üyelik almayacağıma dair söz veriyorum ancakki Anlaşılan sizde yazılanları iyi okumuyorsunuz ben çölün ortasında artezyen kuyusu başında su su diye bağırıyor olabilirim alın size kaynak demişsiniz ben size kaynok yokmu dedim sayın admin ben size firebird bu forumda kitap ortasından başlıyor kitabın başını bulamıyorum dedim sizin şu yaptığınızda adamı artezyen kuyusunun başına bırakıp hadi suyunu iç demekten başka bir şey değil kuyuya inecek bir ip varmı yok çölde ip ne arar o kuyuya indiğin zaman çıkmazsın bu forumda da ben bunu yaşadım ne olduğunu bilmediğim şeyi nasıl takip edeyim sayın admin doğru konu kaynak çok sizde haklısınız ben daha önümü göremiyorum bu ateşli kuşu nasıl göreyim.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

kadrikaya yazdı:Bu yapmış olduğum gerlendirmeyi Sayın adminin veri tabanı anketindeki
Admin yazdı:ilginç, hala paradox kullananlar var :?

kolay gelsin.
Cümlesine karşılık yaptım özür dilerim ancak iafdeye bakılırsa ordada bir tavır sezmek mümkün benim yazdıklarında bir tavır çıkarılabiliyorsaki doğrudur burdada bir tavır söz konusudur.
Admin'in bu sozunde gordugunuz tavır aslen belki de bana ait bir tavırdır... Seminerleri ve ozellikle de veritabanı seminerlerini izlerseniz paradox'u kullanmanın hata oluşuna en azından mevcut alternatifler var iken hala kullanmanın yanlış oldugunu siz de kendi gozlerinizle goreceksiniz...

Sizden ricam lutfen Admin'in verdigi linki bir inceleyin. Zira orada aradığınız her şey var.... Seminerin power point sunumları da var. Bunlari indirerek seminerler konusunda on bilgi edinebilirsiniz... Ayrica cd de de bu sunum eşliğinde ve diger programlar kullanılarak yapılan konu anlatımları var... 15 saatten fazla oldugunu biliyorum ama tam olarak kac saat oldugunu bilmedigim goruntu kayıtları var...

Seminer cd'lerinin nasıl temin edilecegi hem Admin'in linkinde de var hem de programlama forumunun en ustunde sabit birer mesaj olarak var. hatta aynı yerde download adresleri bile var.... Gormemiş olmanız garip...
kadirkaya yazdı:bu forumdan başlayayım dedim o da olmadı çünkü burda firebird i kimse anlatmıyor sadece takıntılı konulara cevap veriliyor bende programlamayı nasıl öğredik paradox u nasıl öğrendik okuyarak ama sırasına göre hiç bir kitabı açtığım zaman ortasına yada sonuna bakıp örnek çözmedim önce nasıl birşeydir kitabın başında anlamaya çalıştım ama burda firebird hep kitap ortasında devam ediyor madem öyle çok şey var (mecbur değilsiniz belki ama) bir döküman hazırlayın kitap gibi firebird nedir komutları nelerdir hangi durumda ne yapılması gerekiyor örnekleyin madem kitap yok siz ilk olun herkes minnettar kalır eminim.
Bu eleştirinizle bu foruma emek verenlere karşı biraz haksızlık ettiğinizin umarım farkındasınızdır...

İyi çalışmalar dilerim...
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
kadrikaya

Ya sayın Fahrettin Hocam haklısınız belki kimbilir şu an kaç kişiye haksızlık ettim farkındayım ama Sayın admin bir konu hak verebilseydi belki bu duruma gelmeyecektik kendisinide yazılarda sergilediği tavrı gördünüz bir konuda hak verilsin istedim ya şu firebird nedir neyin nesidir bilmeyen biriyim belkide ki bilmiyorum "Alsana kaynak" diyor bizde biliyoruz okadarını efendim en azından okumamız yazmamız var firebird konulu başlık ları görüyoruz biliyoruz ama şunu anlatamadım burda onca emeği geçen insan vardır Allah(C.C) hepinizden razı olsun ama ben dedimki "Burda kitabın başını bulamadım" hocam haksızmıyım burda bir arkadaş diyorki ben şunu yapamadım yada şunu yaparken bir sorunlar karşılaştım cevap veriliyor iyi güzelde bu arkadaş bu sorunla niçin karşılaştı neden karşılaştı cefap verilmiş ben bu yazılanlar itibari ile bu forumdan ne öğrenebilirim ha belki bir çok kişi bir şeyler öğrenmiştir kıvamındadır bir şeyler yapıyor karşılaşıyor soruyor cevap alıyordur. ben ne sorayım yada verilen cevaplardan ne öğreneyim hocam belki benim durumumda bir iki kişi daha vardır niye bir iki kişi dedim de 10-20 demedim Sayın adminin bana karşı yazdıklarına ve yazılanlara bakılırsa burada firebird hakıkında en ufak bir bilgisi olmayan ben varım hani belki iki kişi daha çıkar Tekrar soruyorum hocam Araba motorundan anlamayan biri olarak araba tamircisni seyremekmi daha iyidir yoksa araba tamircisinden sorun sebeb ilikisine dayalı çözüm dersi almakmı dah iyidir şimdi Sayın admin yine diyecekki işte burda bir sürü tamirci ders veriyor doğru ama Ben hala motordan anlamıyorum önce motoru tanıyayımki şu Araba motoruna birde ben el atayım sonra ustama sorayım ya usta şu nu denedimde olmadı bir fikir versene diye