Filtreleme

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Kitap yazmak çok kolay bir şey degil malesef... Çok ciddi emek istiyor. Neden kimse kitap yazmıyor demek çok dogru olmasa gerek... Bir hayırsever de çıkıp varolan bilgileri derleyip toparlayıp kitap yapsın denir o zaman....

Fakat buna ragmen tekrar ediyorum ki düzenlediğimiz seminerleri takip eden insanların eksik oldukları konularda ufukları çok açıldı... Bunu bütün katılımcı arkadaşlar söylüyor. Ben de çok şey öğrendim bu seminerler süresince...

Ayrıca bulamadığınızı söylediğiniz kitabın başı da tekrar ediyorum eğitim seminerlerindedir... Özellikle 5,6,7,8. seminerleri tekrar tekrar izlemenizi tavsiye ederim....
5. Veritabanı : genel bilgiler, tasarım, field, indexler, tablo kavramlar, Sybase ASA ve/veya Interbase ile table'lar oluşturma, trigger, stored procedure, refferantial integrity, database eventleri, sistem tablolari vs....

6. SQL: standart select cümleleri, ileri düzey sql cümleleri, sub query'ler, zaman kalirsa PL/SQL(Oracle'ca) veya Transact SQL(sybase'ce)

7. Interbase/Firebird

8. Sitedeki makale'nin pratik bir uygulamasi ve bir projeye kattıgı gucun gosterilmesi. Trigger ve stored procedure'lerin etkin kullanılması ile bir stok veya cari hesap projesinin delphi tarafinda sadece basit gridler ve formlar yardimi ile nasil kolayca yapilabileceginin gosterilmesi...
Velhasıl öğrenmek için gayret sarfedildiği taktirde seminerlerin çok iyi birer başlama noktası olacağı kanaatindeyim....
Emin olun bu forumda firebird u ilk defa duyup buradaki kaynaklarla iyi seviyelerde ogrenenler oldu....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

fahrettin abinin dedigi gibi
firebirdu ilk defa burada duydum,ögrendim ve projelerimi artık bununla hazırlıyorum.
her gecen gun insan bilmedigi bir seyi ogreniyor,nicin acele ediyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. biraz gayret ve sabır ile herkes herseyi ogrenebilir.
yanlıs mı?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
kadrikaya

Mesaj gönderen kadrikaya »

Sayın Fahrettin Abi ilgi ve bilginize tekrardan teşekkür ederim. Hepimiz insanız hatalarımız olabilir Bunca şeye rağmen göstermiş olduğunuz ılımlı yaklaşım ve tatlı dil ile güzelliğinizi ve abiliğiniz gösterdiğiniz için teşekkür ederim ben gerçekten çok yoğun bir insanım belki yoğunluğumuz başkalarına göre boş şeyler olabilir ama yine yoğunuz sonuçta bom boş durmamaya çalışıyoruz. inanırmısınız bilmem ama gerçekten seminerlerden ve bu eğitimlerden haberim olmadı sayfalardada gözüm görmedi inanın belkide Sayın admin haklıdır Bakar körlerdenim ben Ama sonuç siz iyi yaklaştınız yol gösterdiniz siz söylemeseydiniz belki bir başkası yine söylemeyecekti bunları. Dediğiniz gibi kitabın başı bunlar olabilir başından başlayacağımdan emin olabilirsiniz seminer görüntülerin dinlemeye başladım bile çok sağolun sıra ile gidecek hemen ortasına atlamayacağım umarım başarılı olurum.

Tekrar etmek isterimki bu gün sizlerin kalbini kırdıysam özür dilerim belki tekrar etmenin anlamı yok ama birileri üstünlük taslar gibi yada kardeşim siz laftan anlamazmısınız yazdık işte sürü ile şey var bakın dercesine yazmak yerine herkes sizin gibi yol gösterse. yol olduğunu söyleyen çok oldu ama hocam yolun hangisi olduğunu gösteren olmadı işte bugünkü yazılanların yada tavırların sebebi bu idi. özellikle sizden tekrar özür diler ve saygılarımı sunarım.
kadrikaya

Mesaj gönderen kadrikaya »

gkimirti yanlış değil doğru söylüyorsunuz benimde acelem yok zaten bildiğim bana yetiyor zamanla fazlasını öğrenmek için gayret ediyorum .

ayrıca bu gün burda yazılanlar sergilenen bir tavır yüzünden bu duruma kadar geldik ve gördüğün gibi Fahrettin abi son noktayı koydu Gitmek istediğin yere bu yol gider dedi ve bizde inşallah bu yola girdik kendimize karşı mahcup olmayız.
Saygılarımı sunarım
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam ısrarla sataşıyorsun, mübarek cuma günü dedim ama anlaşıldı senin niyetin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

estağfirullah.....

Eğer forumun Admin'i siz olsaydınız emin olun çileden çıkardınız... Bu kadar kalabalık bir forum ortamında duzeni korumak için o kadar çok gayret ve emek gerekiyor ki. Foruma ilk uye olan herkese neredeyse teker teker forum kurallarını okumaları yonunde tek tek ikazda bulunmak zorunda kalıyoruz... Her gun her gun aynı mesajları atmak da sabrı bir yere kadar mumkun kılıyor...

Bu anlamda emin olun kimsenin amacı ustunluk taslamak veya hor gormek degil... Ama benzer uyarıları benzer konuları belki yuzlerce kez yazmanın verdigi bir hal olabilir.... Yani dusunun ki gelen herkese aynı uyarıyı yaparken ilk zamanlar nazik bir dil kullanıyorsunuz filan ama sonu yok ki.... 100, 200 derken artik her gelen ayri bir kişi de olsa aynı sabır kolay olmuyor... Uyelikleri silinen bir takım kişilerle sanal ortamda kavga bile ettik... Sordugu sorulara cevap alıp fayda goren insanların forumu hackleme girisimine sahit olduk.... Butun bu tecrubelerden sonra artık bir takım mesajlar belki de rutin ve duygudan arındırılmış oluyor gayri ihtiyari... Sonucta hepimizin yoğun işleri var karşılıksız bir emek verirken biri çıkıpta butun şevkinizi kıracak laflar ediyor... Ondan sonra soru soran birinin belki hic bir sucu bile yok ama hadi gel de bu şevkle cevap yaz...

vs...
uzar gider... Forum yonetiminin haleti ruhiyesinden bir kesit olsun dedim bari....
iyi çalışmalar.....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Günüm yoğundu yazıları şimdi okuyabildim
Tekrar etmek isterimki bu gün sizlerin kalbini kırdıysam özür dilerim belki tekrar etmenin anlamı yok ama birileri üstünlük taslar gibi yada kardeşim siz laftan anlamazmısınız yazdık işte sürü ile şey var bakın dercesine yazmak yerine herkes sizin gibi yol gösterse. yol olduğunu söyleyen çok oldu ama hocam yolun hangisi olduğunu gösteren olmadı işte bugünkü yazılanların yada tavırların sebebi bu idi. özellikle sizden tekrar özür diler ve saygılarımı sunarım.
Abi çok iyi dayanmışsınız :lol: Eleman hem saydırmış hakaretleri sonada özür dilemiş. Yani adamı çekip vuruyorsun sonada gidip kulağına özür dilerim kardeş öldürmek istememiştim diyorsun.
Mustafa ya bu siteyi açmadan taaa delphi list kapatıldığında konuşmuştuk ve Mustafa'ya şunu söyledim. "Yapalım ama bak bu yaptığımız iyilik ilerede görevimiz olucak bize" demiştim işte ispatı. Şu üsteki kuralların linkini kırmızı ve büyükçe yapalım diyen bendim. Yaw adam bunu okumaktan aciz yaw. Adama demek kitapları yığsak önüne bu seferde heralde ben yoğunum bana şunları neden okumuyorsun diye sitem edecek ha.
Ya arkadaşlar niyetiniz programcı olup program yazmaksa önce okumasını öğrenin. Burada bilgiyi ve tecrübeleri PAYLAŞIYORUZ yani bu kişilerin keyfine bağlıdır. Hiç bir kimse diğerine bu konuda yaptırım uygulayamaz, söz söyliyemez. hakkı yok buna. Kitap konusunda şunu söyliyeyim, gerçi bikaç sefer yazmıştım, delphi ye başlamadan önce bilgisayara dahi yüklemeden piyasada bulabildiğim tüm kitapları aldım, ha öyle her kitapçıdada yok Delphi 1 zamanından bahsediyorum, Kimse bilmiyor, herkez sadece adını duymuş kendisini bilmiyor. Hatta Ankarada 80$ a orjinal kitap bulmuştum. Hayatımda okuduğum roman vs türü kitap sayısı 3 yada 4 tür ama delphiyi açmadan önce 5 kitabı roman gibi önsözler dahil ilk sayfadan son sayfaya kadar tek tek okudum, 2 kitabı 2 kez okumuştum.
Bu forumda neden varım biliyormusunuz ? Interbase i öğrenmeye başlıycam ki ozamanlar sadece adını biliyorlar, ortalıkta kendisi yok. Interbase e client bağlıyacak adam yok memlekette, Bimeks dahildi buna. Birisi biliyormuş benim her zaman hocam dediğim arkadaşın arkadaşıymış. Tam 1(bir) hafta her Allahın günü bu ......... ın yanına gittim ne için biliyormusunuz. Sadece Database i create edebilmek için. bir hafta sonunda öğretti butaya adını yazıyon buraya kulanıcıyı ve şifreyi yazıyon ok a basıyorsun dedi ve kapattı. bakın saece database create etmeyi tablo vs falan yok ortada adı bile geçmedi 3 kez hangi programla create edileceğini sordum IBConsole demeye lütfetmedi.
bu güne kadar verdiğim akıl ve önerilerden dolayı 1-2 kişi bana teşekkür etti, kendi adıma söylüyorum ben ölsemde gam yemem, vicdanım sonun kadar rahat buyüzden.Ama elimden geldiği sürecede yardım etmeye devam edicem. Bildiklerimi önerilerim yazmaya devam edicem, ama insanın şevkinide kırmayın yaw alla allaaaa
Kimse seni buraya çağırmadı, geldin hoş geldin başımızın üzerinde yerin var ama o kurallara kayıtsız şartsız uyacaksın arkadaş, Ha uymak istemiyorsun, Problem değil bize söyle silelim üyeliğini yada sen çek git adın kalsada olur, bizim kaybedecek bir şeyimiz yok .

Aklıma geldi bir keresinde birisi benim için bilgili birisi ama bilgisini paylaşmak istemiyor demişti. Acaip tepemin tasını attırmıştı. İnternete bağlanamıyordum arada müşterilerin işlerini yarım bırakıp kaçamak bağlanıp 1-2 kelime cevap yazmaya çalıştığım sırada olmuştu birde bu olay.

Ayrıca ben biliyorum hiç bir zamn demedim ve kendimide üstün görmedim. benim bildiğim tek şey hiç bişey bilmediğimdir. Biliyorum demeye hep utandım, halada pek biliyorum demem. hatta aha size ispatı
viewtopic.php?t=2025&postdays=0&postorder=asc&start=0
sonuna bakın sayfanın benimde eksiklerim var. cevabını bilmesem bile her yazılan mesajı okumaya çalışıyorum mutlaka, çünk, her mesajda birşey öğreniyorum ve nekadar bilmediğimi öğreniyorum, aklma hemen gelen
Delphi syntax:
function QuotedStr(const S: string): string;
Delphi Help inden alıp yazdım yukarıya, hiçte zor olmadı F1 e basıp quo yazıp mouse la üzerine tıklamak. bilmem anlatabildim mi ?
Programcı genç yada yeni başlıyan arkadaşlara önerileride bulunmaya çalışıyorum. Eğer araştırma yapmıyorsan programcı olamazsın, olmaya inat edebilirsin, ama bizim vaktimiz çalma bizi boşuna rahatsız etme verilen emeğe hakaret etme.
Yardım anlayışı insanlarda farkıda olabilir. Benim prensibim balık tutmayı öğretirim, balık vermem.
İyi bir programcımı olmak istiyorsun, ozaman son sözüm İmzamda yazıyor :)
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

Üstad bunları herkezin görebileceği bir yere koysak...
Yeni üyelere tavsiyeler gibi bişey osla
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim