Merhaba,Admin yazdı:Merhaba,
1. Delphi 5 CD'sinin içinde Interbase muhtemelen eski sürümdür ve lisans gerektirir. Daha iyisi ve bedavası varken neden onu kullanıyorsun??? FireBird 1.5 çekip onu kullan.
2. Client sayısı olarak bir sınırlama yok. Server'ın ne kadar destekliyorsa o kadar client kullanabilir. Ancak daha önce bu konu çok konuşuldu, eğer projen büyükse ve 100 kullanıcının üzerinde ise Sybase/SQL Server daha da büyükse Oracle gibi bir veritabanı kullanmak iyi olacaktır.
Kolay gelsin.
Ben Delphi 5 CDsinden kurulum yaptım ve henüz emekleme dönemindeyim, veritabanı olarak ne kullanacağımıza henüz karar vermiş değilim. http://www.bimeks.com.tr adresinde, InterBase 7.0 for windows 10 kullanıcı lisansı, Server lisansı vs satılıyor.
Ancak buradaki bazı mesajlarda "Interbase/FireBird ücretsizdir" diye belirtiliyor. Ücretsiz olan ve adı Interbase olan bir başka program mı var ? Yoksa FireBird interbase e benzeyen bir veri tabanı ve ücretsiz olan FireBird mü ?
Daha önce biraz MySQL tecrübem oldu ve FireBird ü duyana kadar MySQL veya PostgreSQL kullanmayı düşünüyordum, FireBird bunlardan daha mı iyidir ?
Mevcut durumumuz ve planladığımız ortam şu şekilde :
* Mevcut durum : 31 ayrı ilimizde birbirinden bağımsız networkler var, bu networklerin bazılarında 3 bazılarında 20 bilgisayar var. Yazılımlar DOS ortamında COBOL dili ile hazırlanmış, cobol veri yapısını kullanıyor.
1. aşamada : Bütün yazılımları yeniden yazmayı ve windows ortamına taşıyıp yerel sunucu üzerindeki veri tabanını kullanmayı planlıyoruz.
2. aşamada ise birbirinden bağımsız networkleri internet altyapısını kullanarak merkezi bir şekle dönüştürmek ve tek merkezde Veri tabanı sunucusu kurmak istiyoruz. Bu illerdeki networklerin hem yerel sunucu üzerindeki hem de merkezi sunucu üzerindeki veri tabanlarına bağlantılı olarak çalışmasını düşünüyoruz.
FireBird veritabanı bu işlerin altından kalkabilir mi ? Yoksa oracle MS sql gibi programlara çuvallar dolusu para vermek zorunda mıyız ?