import yapamıyorum

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

import yapamıyorum

Mesaj gönderen ebekir »

arkadaşlar denilen gibi export ettim sql kodlarını aldım ama import edemiyorum syntax hatası veriyo .#1064 - You have an error in your SQL syntax near 'CREATE DATABASE 'database' DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish' at line 1.
karakter dönüştürme sorunu var galiba nasıl çözebilirim yardımlarnız için teşekkür ederim.
use your mind feel the difference
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

Lokaldeki veritabanı 4.1 den düşükse yukardaki hata verir. phpMyadmin içinde dönüştür dedikten sonra sağ tarafta bir select var sql e dönüştürme uyumluluğu diyor onun içinde mysql40 olacak onu seçip birde oyle denemek lazım.
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

Mesaj gönderen ebekir »

evet mysql 3.23.47 sürümü .dediğiniz işlemi yaptım ama yine sonuç alamadım yine aynı hatayı veriyo
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

Dönüştürürken o zaman mysql 323 seçeneği koymuşlar o şekilde yapmak lazım.
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

Mesaj gönderen ebekir »

benim mysql 3.23 orada 3.23 diye bir seçenek yok.
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

Benm kullandığım myadmin de var mysql323 yazıyor 3.23 e tekabul ediyor.

Ben kısaca sorunun kaynağını söyliyeyim, dönüştürme yaparken
CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish şeklindeki tanımlamalar mysql in dil isteği için 4.1 ve üstü versiyonlarında geçerli, bunun için ek alanlar tanımladılar. Export ederken myadmin ona göre bir çıktı üretiyor.
Komutları birbirinden ayrıştırıp bu kısımları elle düzeltmen silmen gerekecek. Mesela hatayı aldığın kısımda
CREATE DATABASE 'database' demen yeterli gerisini sildinmi bu kısmı aşabilirsin. Tablo tanımlarında da bu şekilde tanımlar vardır onları da uygun bir biçimde kaldırabilirsin.
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

Mesaj gönderen ebekir »

sağolasın önaydın dediğin gibi yaptım ve oldu .tekrar teşekkür edeerim kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.