cxDBVerticalGrid..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
loxka
Üye

cxDBVerticalGrid..

Mesaj gönderen loxka »

Devexpressin cxDBVerticalGrid'i ni forma yerleştirip datasource ü ayarlıyorum. Alanlar görünüyor hatta veri girişi yapılmışsa oda geliyor. ancak grid bir türlü edit pozisyonuna geçmiyor.
Bütün OptionData özelliklerini dikkatlice tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen yinede olmadı.
Sorun ne olabilir?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
doctorfunks
Üye

Mesaj gönderen doctorfunks »

s.a !
bağlantınız hangi birim ile bilmiyorum ama cilentdataset ile ise veya diğerlerinde, gride uğramadan önce nerden çıkıyosa, oraya clientdataset.edit koymanız belki işe yarayabilir...gridi kaldırıp tekrar koymayıda deneyebilirsiniz, benimde arasıra başıma gelen bir olay bu.

"Ne irfandır ahlaka yükseklik veren, ne vicdandır. Fazilet hissi insanlarda Allah Korkusundandır."
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Eğer TQuery kullanıyorsanız RequestLive Özelliğinin True değeri aldığına emin olmalısınız.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
loxka
Üye

Mesaj gönderen loxka »

Hocam paradox ve Table kullanıyorum.. Dediklerinizi uyguladım gridi silip yeniden şekillendirdim hatta Query de kullandım ama nafile sonuç aynı..
biryerde bişe var ama nerde?
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

gerçekten program yazmak istiyorsan paradox tan vazgeç. Onu yok sayabilirsin. Bak ne güzel devexpress kullanıyorsun, veritabanı için ADO bileşenlerini kullan, hiç bu tür gereksiz sorunlar yaşamazsın.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

cxDBVerticalGrid.DataController.GridMode := FALSE olmalı.

Ayrıca forma bir button koyup button'un onclick'inde cxDBVerticalGrid.DataController.DataSet.Edit dediğinde Edit moduna geçip geçmediğini kontrol edebilirsin. Bir de cxDBNavigator kullanmıyorsan kullanarak denersin.

İyi çalışmalar.