kayıt bazında refresh

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
otherside
Üye

kayıt bazında refresh

Mesaj gönderen otherside »

Merhaba Arkadaşlar Benim sorum kayıt bazında nasıl refresh edebilirim çok yuklu bir datam var işlem sonrasında query1.requery dedigim refresh yapıyo ama tum datalarda refresh yapıyo record bazında nasıl yapabılırım
İyi Çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
cihan
Üye

Mesaj gönderen cihan »

kayıt bazında refresh den kastın ne?
bilgi girişi yaptıktan sonra gridde mi gösteriyorsun yok tek kayıtlı bir alanda mı? kullandığın vt ne?
Kullanıcı avatarı
otherside
Üye

kayıt bazında derken kasıtım çok sık kullanılan ve çok yuklu datalarla çalıstıgım bir ekran var her kayıt degişkligi oldugunda bunu refresh etmem gerekıyo.bir kayıtta yaptıgım degişiklik diger kullanıcıya yansımıyo bunu requeryle halledıyorum ama data çok oldugu için zaman problemı oluyo tek kayıt uzerınde yapılan degişikligi nasıl yansıtırım
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

veri tabanı event larını kullanabilirsin.
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

veritabanı olarak ne kullanıyorsun
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

Firebird event ları ile kayıt üzerindeki değişiklikten haberdar olabiliriz ama bir TDBGrid te bunu güncellemek nasıl olur bilemiyorum.

Asıl sorun TDBGrid gibi bileşenlerin tasarımından kaynaklanıyor. Bunlar eski masa üstü veritabanları döneminde tasarlanmış bileşenler. Günümüzün client/server lı çok katmanlı hacimli verileri için pek uygun değiller.

anladığım kadarı ile M$ bunu çoktan farke etmiş. .NET 'te enteresan veritabanı yaklaşımları var.

Yeni ibr DBGrid yazmanız gerekebilir, var olan TDBGrdi üzerinde ciddi değişiklikler yapmanız gerekebilir yada bu işi yapan 3 parti bir bileşen bulmanız gerekebilir (var mı bilmiyorum). Yada en kolayı DBGrid te hacimli kayıtlarla çalışmak yerine sorguları daha etkin kullanmayı düşünebilirsiniz.

Brave new world :)
Kullanıcı avatarı
otherside
Üye

arkadaşlar db nin çok onemi varmı sonucta delphilik birşey oldugunu dusunuyorum tmer yada baska bi bileşen yada events refresh etmenin bir yolu yokmudur record bazında
db olarak Mssql kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

DBGrid ile bunu yapabilmen pek mümkün değil, arkadaş da çok güzel açıklamış zaten
Kullanıcı avatarı
cihan
Üye

Mesaj gönderen cihan »

mssqlde refresh kullanma en ufak bir güncelemede refreshden sonra bütün datayı tazeliyor ve programı oldukça yavaşlatıyor.
datayı açıp kapa
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

otherside yazdı:arkadaşlar db nin çok onemi varmı sonucta delphilik birşey oldugunu dusunuyorum tmer yada baska bi bileşen yada events refresh etmenin bir yolu yokmudur record bazında
db olarak Mssql kullanıyorum
DB nin ne kadar önemi olduğunu eğer Firebird kullanıyor olsaydın ve EVENT_NAME diye aratsaydın anlayacaktın :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!