kayıt bazında refresh
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
kayıt bazında refresh
Merhaba Arkadaşlar Benim sorum kayıt bazında nasıl refresh edebilirim çok yuklu bir datam var işlem sonrasında query1.requery dedigim refresh yapıyo ama tum datalarda refresh yapıyo record bazında nasıl yapabılırım
İyi Çalışmalar.
İyi Çalışmalar.
kayıt bazında derken kasıtım çok sık kullanılan ve çok yuklu datalarla çalıstıgım bir ekran var her kayıt degişkligi oldugunda bunu refresh etmem gerekıyo.bir kayıtta yaptıgım degişiklik diger kullanıcıya yansımıyo bunu requeryle halledıyorum ama data çok oldugu için zaman problemı oluyo tek kayıt uzerınde yapılan degişikligi nasıl yansıtırım
Firebird event ları ile kayıt üzerindeki değişiklikten haberdar olabiliriz ama bir TDBGrid te bunu güncellemek nasıl olur bilemiyorum.
Asıl sorun TDBGrid gibi bileşenlerin tasarımından kaynaklanıyor. Bunlar eski masa üstü veritabanları döneminde tasarlanmış bileşenler. Günümüzün client/server lı çok katmanlı hacimli verileri için pek uygun değiller.
anladığım kadarı ile M$ bunu çoktan farke etmiş. .NET 'te enteresan veritabanı yaklaşımları var.
Yeni ibr DBGrid yazmanız gerekebilir, var olan TDBGrdi üzerinde ciddi değişiklikler yapmanız gerekebilir yada bu işi yapan 3 parti bir bileşen bulmanız gerekebilir (var mı bilmiyorum). Yada en kolayı DBGrid te hacimli kayıtlarla çalışmak yerine sorguları daha etkin kullanmayı düşünebilirsiniz.
Brave new world
Asıl sorun TDBGrid gibi bileşenlerin tasarımından kaynaklanıyor. Bunlar eski masa üstü veritabanları döneminde tasarlanmış bileşenler. Günümüzün client/server lı çok katmanlı hacimli verileri için pek uygun değiller.
anladığım kadarı ile M$ bunu çoktan farke etmiş. .NET 'te enteresan veritabanı yaklaşımları var.
Yeni ibr DBGrid yazmanız gerekebilir, var olan TDBGrdi üzerinde ciddi değişiklikler yapmanız gerekebilir yada bu işi yapan 3 parti bir bileşen bulmanız gerekebilir (var mı bilmiyorum). Yada en kolayı DBGrid te hacimli kayıtlarla çalışmak yerine sorguları daha etkin kullanmayı düşünebilirsiniz.
Brave new world

DB nin ne kadar önemi olduğunu eğer Firebird kullanıyor olsaydın ve EVENT_NAME diye aratsaydın anlayacaktınotherside yazdı:arkadaşlar db nin çok onemi varmı sonucta delphilik birşey oldugunu dusunuyorum tmer yada baska bi bileşen yada events refresh etmenin bir yolu yokmudur record bazında
db olarak Mssql kullanıyorum

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!