OnGuard CreateMachineID
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
OnGuard CreateMachineID
TurboPower OnGuard icinde
MachineID := CreateMachineID([midDrives]);
aldıgımız numara her formatta degisen HDD seri no mudur yoksa
HDD fabrika no mu?
MachineID := CreateMachineID([midDrives]);
aldıgımız numara her formatta degisen HDD seri no mudur yoksa
HDD fabrika no mu?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Selam...
- Bende bu bileşen yok ama bunu test edip bize de bildirebilirsin...
Nasıl mı ? tahmin edeceğin şekilde, C'nin volume serial değiştirip aldığın sonuç farklılığını test ederek....
http://www.0db.us/documents/vsn/vsn_modification.html linkinden erişebileceğin sayfada aşağıdaki alıntıyı bulup programı download et...
- Bende bu bileşen yok ama bunu test edip bize de bildirebilirsin...

Volumeid v2.0 by Sysinternals Freeware allows for the changing of the ids of FAT and NTFS disks (floppies or hard drives). This is a command line driven utility, so you will need to be in a DOS prompt to use it.
Direct link to Download VolumeID (15KB)
Ben bu bileşenin bahsedilen özelliği ile denemeler yaptım. Hdd fabrika sno'nı değil hdd sno kullanıyor (her formatta değişen). Size tavsiyem MiTeC firmasının "System Information" bileşenini kullanarak kendi hardwareid'nizi oluşturmanız. Sadece kaynak kodları ücretsiz olan bu bileşeni "http://www.mitec.cz/" adresinden yükleyebilirsiniz. Ama kullanırken dikkatli olup olabildiğince fazla bilgisayarda test etmeye özen gösterin.
İyi çalışmalar
Mustafa bey belirttiğiniz gibi bu function seçimli olarak toplam 5 parametreye göre MachineId oluşturuyor. Fakat belittiğiniz güvenlik olayı kullanım amacına göre değişir. gkimirti'nin ne amaçla kullanmak istediğini bilmiyorum ama kullanıcı tekrar program için şifre istediğinde gerçektende daha önceden şifre aldığı bilgisayara mı? yoksa farklı bir bilgisayara mı? programı kurmuş anlamak isterim. Belirtilen function'ın kullandığı parametreler rahatlıkla değişebildiğinden dolayı (en basiti kullanıcı bilgisayarına format attı ve yeniden kurulum yaptı) böyle bir amaçla kullanılamaz.
Bir önceki cevabımı veriken gkimirti'nin benim gibi düşündüğünü varsayarak yazmıştım.

Mustafa bey belirttiğiniz gibi bu function seçimli olarak toplam 5 parametreye göre MachineId oluşturuyor. Fakat belittiğiniz güvenlik olayı kullanım amacına göre değişir. gkimirti'nin ne amaçla kullanmak istediğini bilmiyorum ama kullanıcı tekrar program için şifre istediğinde gerçektende daha önceden şifre aldığı bilgisayara mı? yoksa farklı bir bilgisayara mı? programı kurmuş anlamak isterim. Belirtilen function'ın kullandığı parametreler rahatlıkla değişebildiğinden dolayı (en basiti kullanıcı bilgisayarına format attı ve yeniden kurulum yaptı) böyle bir amaçla kullanılamaz.
Bir önceki cevabımı veriken gkimirti'nin benim gibi düşündüğünü varsayarak yazmıştım.

Ben bu bileşenin bahsedilen özelliği ile denemeler yaptım. Hdd fabrika sno'nı değil hdd sno kullanıyor (her formatta değişen). Size tavsiyem MiTeC firmasının "System Information" bileşenini kullanarak kendi hardwareid'nizi oluşturmanız. Sadece kaynak kodları ücretsiz olan bu bileşeni "http://www.mitec.cz/" adresinden yükleyebilirsiniz. Ama kullanırken dikkatli olup olabildiğince fazla bilgisayarda test etmeye özen gösterin.
Eskiden paranoya ve bol vakitten dolayı bir component yazmıştım. Tüm şifreleme işlemlerini yapıyordu, internetten bulduğum tüm kodları koymuştum içine
bu sayılarıda 2-5 kere sıkıştırıp formatlayıp internet yada dial-up la bana bağlanıyor yeni kayıt ise windows özellikler vs tüm seçeresini ekranda döküyordu bende onay verirsem şifreyi veriyordu. bu 10-15 tana alan tutuyodu galiba bunların içinde program adına göre bazıları işaretliydi, sebebi ise eğer müşteri gerçektende sadece windows u silfiyse benden onay falan beklemiyor direk şifreyi kendisi verip bağlantıyı kesiyordu. Eğer müşteri gece yarısı şifre almak zorunda kalırsa beni uykumdan etmesin diye
hdd fabrika numarası sadece yeterli değil bence, çünkü adam diski söküp başka makinaya aktara bilir, bunda artr niyette olmayabilir, mesela upgrade gibi. o yüzden alınabilien diğer configürasyon özellikleri de alınırsa ii olur bence. eğer varsa Etnernet mac no su gibi, yada ekran kartı bios bilgileri vs gibi.bunları alabilen çok component var mitec gibi ama bu ücretli
Bende onguard kullanıyorum. Eskiden beri söyledğim bir söz var. Eğer biri benim programlarımı kırarsa alnından öperim o kişiyi, becerebildiği için değil, benim programımı kırmaya değer gördüğü için
bir diğer konuda bırakın kopyalansın, nasılsa o program bir gün sorun çıkaracak, hle bide bunu kullanıyorlarken çıkarsa hepten elinize düşmüş olacaklar, eh işte ozamanda sizin insafınıza kalmışlar işte
daha başıma gelmedi ama değerinin enaz 2 katını verirlerse davadan vazgeçerim 
kolay gele

hdd fabrika numarası sadece yeterli değil bence, çünkü adam diski söküp başka makinaya aktara bilir, bunda artr niyette olmayabilir, mesela upgrade gibi. o yüzden alınabilien diğer configürasyon özellikleri de alınırsa ii olur bence. eğer varsa Etnernet mac no su gibi, yada ekran kartı bios bilgileri vs gibi.bunları alabilen çok component var mitec gibi ama bu ücretli
Bende onguard kullanıyorum. Eskiden beri söyledğim bir söz var. Eğer biri benim programlarımı kırarsa alnından öperim o kişiyi, becerebildiği için değil, benim programımı kırmaya değer gördüğü için

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
iyi güzel de adamların ekran kartı possss olursa ne HALT; etsin adam
ya da ethernet kartı cortladıysa...
Naapsın adam -
beni uykumdan uyandırsın tabii 
şaka şaka - yine de bir iki yok bilmek 300 - 400 sayfalık dokümanlara boğulmakatan iyidir diyorum ben de - wallahi kitap okuma alışkanlığım yoktur ama bu dergiler + internet + gazete bizim zaten hayatımızın yarısı okumakla geçiyomuş yeni Farkettim
ya da ethernet kartı cortladıysa...

Naapsın adam -

şaka şaka - yine de bir iki yok bilmek 300 - 400 sayfalık dokümanlara boğulmakatan iyidir diyorum ben de - wallahi kitap okuma alışkanlığım yoktur ama bu dergiler + internet + gazete bizim zaten hayatımızın yarısı okumakla geçiyomuş yeni Farkettim