OnGuard CreateMachineID

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

OnGuard CreateMachineID

Mesaj gönderen gkimirti »

TurboPower OnGuard icinde

MachineID := CreateMachineID([midDrives]);

aldıgımız numara her formatta degisen HDD seri no mudur yoksa
HDD fabrika no mu?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- Bende bu bileşen yok ama bunu test edip bize de bildirebilirsin... 8) Nasıl mı ? tahmin edeceğin şekilde, C'nin volume serial değiştirip aldığın sonuç farklılığını test ederek....

:arrow: http://www.0db.us/documents/vsn/vsn_modification.html linkinden erişebileceğin sayfada aşağıdaki alıntıyı bulup programı download et...
Volumeid v2.0 by Sysinternals Freeware allows for the changing of the ids of FAT and NTFS disks (floppies or hard drives). This is a command line driven utility, so you will need to be in a DOS prompt to use it.
Direct link to Download VolumeID (15KB)
Resim
Resim ....Resim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Ben bu bileşenin bahsedilen özelliği ile denemeler yaptım. Hdd fabrika sno'nı değil hdd sno kullanıyor (her formatta değişen). Size tavsiyem MiTeC firmasının "System Information" bileşenini kullanarak kendi hardwareid'nizi oluşturmanız. Sadece kaynak kodları ücretsiz olan bu bileşeni "http://www.mitec.cz/" adresinden yükleyebilirsiniz. Ama kullanırken dikkatli olup olabildiğince fazla bilgisayarda test etmeye özen gösterin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

ama OnGuard sadece HDD noya göre değil 4 parametreye göre kod oluşturabiliyor, bu da yeteri kadar güvenlik sağlıyor zaten.

Kolay gelsin.
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

İyi çalışmalar
Mustafa bey belirttiğiniz gibi bu function seçimli olarak toplam 5 parametreye göre MachineId oluşturuyor. Fakat belittiğiniz güvenlik olayı kullanım amacına göre değişir. gkimirti'nin ne amaçla kullanmak istediğini bilmiyorum ama kullanıcı tekrar program için şifre istediğinde gerçektende daha önceden şifre aldığı bilgisayara mı? yoksa farklı bir bilgisayara mı? programı kurmuş anlamak isterim. Belirtilen function'ın kullandığı parametreler rahatlıkla değişebildiğinden dolayı (en basiti kullanıcı bilgisayarına format attı ve yeniden kurulum yaptı) böyle bir amaçla kullanılamaz.
Bir önceki cevabımı veriken gkimirti'nin benim gibi düşündüğünü varsayarak yazmıştım. :D :D
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

aynen oylede denebilir
musteri ikide bir seri no istemesin
ayrıca duyduguma gore hdd serinoyu degistirerek verdigim sifreyi bir cok pc icin kullananlarda varmıs yani pek guvenilir de degil
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

evet HDD seri no'da değiştirilebiliyor. Sadece ona bakmak pek mantıklı değil.

OnGuard'ı senelerdir kullanan arkadaşlarım var, hiçte habire şifre veriyoruz diye şikayet etmiyorlar. Tabii yine de sizin bileceğiniz bir karar.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

Mesaj gönderen webaytek »

bu sorunun üstesinden gelebilen yok mu memlekette

HDDFarika nosunu alabiliyor mu bu onguard - ya da başka bir yol war mı
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Hdd fabrika noyu her isletim sisteminde saglıklı bir sekilde alamıyorsun
OnGuard sanırım hdd seri noyu yani her formatta degisen sayıyı kullanıyor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

bu arada yukarda verdiğim bilgiyi düzelteyim. Yukardaki söylentiyi biraz araştırdım. Hepsi asılsız iddialarmış. HDD fabrika seri no DEĞİŞTİRİLEMİYOR.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

soole soriim bu onguard güzel de türkçe bi metim war mı bunun kullanımyla ilgili :wink:

bi de
gkimirti yazdı:OnGuard sanırım hdd seri noyu yani her formatta degisen sayıyı kullanıyor
sanmanın ötesine geçen war mı :cry: lazım da

Bari salak sulak yöntemler arayacağımıza fabrika nosuna göre yaparız... :P
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Ben bu bileşenin bahsedilen özelliği ile denemeler yaptım. Hdd fabrika sno'nı değil hdd sno kullanıyor (her formatta değişen). Size tavsiyem MiTeC firmasının "System Information" bileşenini kullanarak kendi hardwareid'nizi oluşturmanız. Sadece kaynak kodları ücretsiz olan bu bileşeni "http://www.mitec.cz/" adresinden yükleyebilirsiniz. Ama kullanırken dikkatli olup olabildiğince fazla bilgisayarda test etmeye özen gösterin.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

bu bilesen bende win98 makinayı kilitledi
nedendir bilmiyorum
SMARTVSD.VXD system\iosubsys dizinine kopyalandı ve yeniden baslatıldı
ama dedigim gibi makinayı kilitliyor.
SMARTVSD.VXD dosyasının vesiyonundan kaynaklanan birseymi yoksa?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Eskiden paranoya ve bol vakitten dolayı bir component yazmıştım. Tüm şifreleme işlemlerini yapıyordu, internetten bulduğum tüm kodları koymuştum içine :) bu sayılarıda 2-5 kere sıkıştırıp formatlayıp internet yada dial-up la bana bağlanıyor yeni kayıt ise windows özellikler vs tüm seçeresini ekranda döküyordu bende onay verirsem şifreyi veriyordu. bu 10-15 tana alan tutuyodu galiba bunların içinde program adına göre bazıları işaretliydi, sebebi ise eğer müşteri gerçektende sadece windows u silfiyse benden onay falan beklemiyor direk şifreyi kendisi verip bağlantıyı kesiyordu. Eğer müşteri gece yarısı şifre almak zorunda kalırsa beni uykumdan etmesin diye :)
hdd fabrika numarası sadece yeterli değil bence, çünkü adam diski söküp başka makinaya aktara bilir, bunda artr niyette olmayabilir, mesela upgrade gibi. o yüzden alınabilien diğer configürasyon özellikleri de alınırsa ii olur bence. eğer varsa Etnernet mac no su gibi, yada ekran kartı bios bilgileri vs gibi.bunları alabilen çok component var mitec gibi ama bu ücretli

Bende onguard kullanıyorum. Eskiden beri söyledğim bir söz var. Eğer biri benim programlarımı kırarsa alnından öperim o kişiyi, becerebildiği için değil, benim programımı kırmaya değer gördüğü için :) bir diğer konuda bırakın kopyalansın, nasılsa o program bir gün sorun çıkaracak, hle bide bunu kullanıyorlarken çıkarsa hepten elinize düşmüş olacaklar, eh işte ozamanda sizin insafınıza kalmışlar işte :) daha başıma gelmedi ama değerinin enaz 2 katını verirlerse davadan vazgeçerim :)

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

iyi güzel de adamların ekran kartı possss olursa ne HALT; etsin adam
ya da ethernet kartı cortladıysa... :twisted:

Naapsın adam - :roll: beni uykumdan uyandırsın tabii :shock:
şaka şaka - yine de bir iki yok bilmek 300 - 400 sayfalık dokümanlara boğulmakatan iyidir diyorum ben de - wallahi kitap okuma alışkanlığım yoktur ama bu dergiler + internet + gazete bizim zaten hayatımızın yarısı okumakla geçiyomuş yeni Farkettim :P