oledb den kadınız nedir biraz açabilirmisiniz ? ben alias kullanmadan, database yolunu ./database.mdb şeklinde belirterek yapıyorum. Connection nesnesinin Provider kısmında MSDASQL yazıyor hatta connection string kısmını aşağıya yazıyorum. Bu bahsettiğiniz OLEDB yi nasıl kuracağız pc ye ?
Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;Extended Properties="DSN=MS Access Database;DBQ=.\Database.mdb;DefaultDir=.\;DriverId=25;FIL=MS Access;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;UID=admin;"
ado
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
peki verilere eerişim hususunda bir adoquery ile adodataset arasında nasıl bir fark vardır...Fark olmalı fark yoksa neden iki nesne var...mussimsek yazdı:Merhaba,husonet yazdı:Peki direk AdoQuery ve AdoTable ile bağlansak sizin anlattığınız yöntemle ne farkı olabilir. Birde anlattığınız yöntemi biraz detaya indirirseniz sevinirim.
bağlantı açısından bir farkı yok ancak diğer yönlerden 2 temel farkı var.
1. Bağlantıyı merkezileştiriyorsunuz. Conneciton'ın bağlantı ayarını değiştirdiğiniz anda tüm programda değişiyor, öbür türlü 30 query varsa, 30 sefer değiştirmeniz lazım.
2. Lisans yönünden faydası var. Mesela Query ile bağlanıyorsanız ve 5 Query'niz veritabanına bağlıysa, 5 lisans kullanırsınız. Bunu connection üzerinden 5 Query ile yaparsanız, 1 lisans kullanırsınız.
Kolay gelsin.
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...