ado
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Query ile yaptığım şu kodların yerine AdoDataset i nasıl kullanabilirim?
Kod: Tümünü seç
with query1 do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('.....');
ExecSQL;
end;
Kod: Tümünü seç
with AdoDataSet1 do
begin
Close;
CommandText := '.....';
Open;
end; {with}
Kolay gelsin.
ADO Sorunu
Merhaba Arkadaşlar,
Bende ADO ile bir proje hazırladım, program bazı xp lerde çalışıyor bazılarında çalışmıyor. hepsinde aynı office versiyonu var. mdac tan bahsediliyor fakat bazı arkadaşlar denemiş ve çözüm olmamış bendede çözüm olmadı, acaba sorunu çözen var mı? şimdiden teşekkürler
Bende ADO ile bir proje hazırladım, program bazı xp lerde çalışıyor bazılarında çalışmıyor. hepsinde aynı office versiyonu var. mdac tan bahsediliyor fakat bazı arkadaşlar denemiş ve çözüm olmamış bendede çözüm olmadı, acaba sorunu çözen var mı? şimdiden teşekkürler
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba,
Çalışmayan XP lere güncel Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.8 yüklerseniz probleminiz çözülür.
Çalışmayan XP lere güncel Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.8 yüklerseniz probleminiz çözülür.
Merhaba
Bağlantı için AdoConnection tablolara erişim için AdoTable nesnelerini kullandım connection nesnesini açarken hata veriyor database e bağlanamıyorum şeklinde fakat bir onceki cevaptaki programı deneyip sonucu tekrar paylaşayım. iyi çalışmalar.
Re: Yine ado
Yapmayın arkadaşlar canavar gibi programcı bir sürü hanımefendi var... Burada canavar iyi kod yazar anlamındadır. Sonra yanlış anlamalara mahal vermeyelim...naile yazdı:Napalım ekmek parasımehmet_turecan_cakmak yazdı: şunuda söylemeden geçemeyeceğim ilk defa bir bayanın programcılıkla uğraştığını görüyorum...vallahi şaşırdım...
Merhaba
MDAC 2.8 ile de sorun çözülmedi. kurmaya çalışınca zaten yeni sürümü yüklü mesajı geliyor, fakat program yine çalışmıyor, AdoConnection açılırken hata ile karşılaşıyorum, Database açılmıyor fakat formlara erişebiliyorum.
Re: Merhaba
Eğer ole db gibi bir şey kullanıyorsanız surucunun yklenmemiş olma ihtimali var. Örneğin ben as/400 için ado üstünden IBM ole db provider kullanıyorum. Ama bu driverın yuklu olmadı yerlerde cakıyoryakupk yazdı:MDAC 2.8 ile de sorun çözülmedi. kurmaya çalışınca zaten yeni sürümü yüklü mesajı geliyor, fakat program yine çalışmıyor, AdoConnection açılırken hata ile karşılaşıyorum, Database açılmıyor fakat formlara erişebiliyorum.