xml oluşturmak için metni utf-8 formatına nasıl çevirebilirm

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
emrekush
Üye

xml oluşturmak için metni utf-8 formatına nasıl çevirebilirm

Mesaj gönderen emrekush »

richedit içinde istenen formatta oluşturduğum bilgileri .xml uzantılı olarak kaydediyorum. Ancak utf-8 formatında olması gerekiyormuş. bu nedenle oluşturduğum xml dosyasını açamıyorum. delphi3 te bu işi nasıl yapabilirim. teşekkürler
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

bilgileri xml olarak kaydederken en başa

Kod: Tümünü seç

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
yazdırıyormusun?
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
emrekush
Üye

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9&q

Mesaj gönderen emrekush »

esas sorun şu:
istenilen şekilde xml dosyası oluşturuyorum.
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9" ?> satırını kullanıyorum. Bu türkçe karakterleri tanıyor ve htmlbrowser ile sorunsuz olarak açılıyor.

ancak veriyi göndereceğimiz program verinin utf-8 olarak kaydedilmesini istiyor yani sizin göndermiş olduğunuz
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
satırı tek başına işe yaramıyor. xml dosyasını windows notepad ile utf formatında kaydedersem yine sorun ortadan kalkıyor.

ben richedit içinde hazırladığım xml dosyasını
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> satırını içerecek şekilde, içeriğinin de gerçekten utf-8 formatında kaydedilmesini istiyorum.

kullanıcıya bunu notepad'e yapıştır orda saveas utf-8 yap demek programcılıkla bağdaşmaz herhalde.

richedit içindeki bilgiyi nasıl utf-8 formatında kaydedebilirim.

ilginiz için şimdiden teşekkür.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

richeditin utf 8 destegi varmı bilmiyorum? olmayabilir!
delphi 7 de utf8encode ve utf8decode fonksiyonlraı var ama bazen problem çıkartıyor. :ara Tnt unicode olarak aratırsan bu bileşen setindeki ttntstringlist(memoyu) kullan ve utf8 olarak kaydet. codepage utilitys fonksiyonları çok gelişmiştir. ama uğraşamam diyorsan utf8decode fonksiyonunun delphi3 versiyonunu bulup onu kullan.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^