xml oluşturmak için metni utf-8 formatına nasıl çevirebilirm
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
xml oluşturmak için metni utf-8 formatına nasıl çevirebilirm
richedit içinde istenen formatta oluşturduğum bilgileri .xml uzantılı olarak kaydediyorum. Ancak utf-8 formatında olması gerekiyormuş. bu nedenle oluşturduğum xml dosyasını açamıyorum. delphi3 te bu işi nasıl yapabilirim. teşekkürler
bilgileri xml olarak kaydederken en başa yazdırıyormusun?
Kod: Tümünü seç
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9&q
esas sorun şu:
istenilen şekilde xml dosyası oluşturuyorum.
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9" ?> satırını kullanıyorum. Bu türkçe karakterleri tanıyor ve htmlbrowser ile sorunsuz olarak açılıyor.
ancak veriyi göndereceğimiz program verinin utf-8 olarak kaydedilmesini istiyor yani sizin göndermiş olduğunuz
satırı tek başına işe yaramıyor. xml dosyasını windows notepad ile utf formatında kaydedersem yine sorun ortadan kalkıyor.
ben richedit içinde hazırladığım xml dosyasını
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> satırını içerecek şekilde, içeriğinin de gerçekten utf-8 formatında kaydedilmesini istiyorum.
kullanıcıya bunu notepad'e yapıştır orda saveas utf-8 yap demek programcılıkla bağdaşmaz herhalde.
richedit içindeki bilgiyi nasıl utf-8 formatında kaydedebilirim.
ilginiz için şimdiden teşekkür.
istenilen şekilde xml dosyası oluşturuyorum.
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9" ?> satırını kullanıyorum. Bu türkçe karakterleri tanıyor ve htmlbrowser ile sorunsuz olarak açılıyor.
ancak veriyi göndereceğimiz program verinin utf-8 olarak kaydedilmesini istiyor yani sizin göndermiş olduğunuz
satırı tek başına işe yaramıyor. xml dosyasını windows notepad ile utf formatında kaydedersem yine sorun ortadan kalkıyor.
ben richedit içinde hazırladığım xml dosyasını
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> satırını içerecek şekilde, içeriğinin de gerçekten utf-8 formatında kaydedilmesini istiyorum.
kullanıcıya bunu notepad'e yapıştır orda saveas utf-8 yap demek programcılıkla bağdaşmaz herhalde.
richedit içindeki bilgiyi nasıl utf-8 formatında kaydedebilirim.
ilginiz için şimdiden teşekkür.
richeditin utf 8 destegi varmı bilmiyorum? olmayabilir!
delphi 7 de utf8encode ve utf8decode fonksiyonlraı var ama bazen problem çıkartıyor.
Tnt unicode olarak aratırsan bu bileşen setindeki ttntstringlist(memoyu) kullan ve utf8 olarak kaydet. codepage utilitys fonksiyonları çok gelişmiştir. ama uğraşamam diyorsan utf8decode fonksiyonunun delphi3 versiyonunu bulup onu kullan.
delphi 7 de utf8encode ve utf8decode fonksiyonlraı var ama bazen problem çıkartıyor.

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^