Mitec hakkında bir soru ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Mitec hakkında bir soru ?
Önce şunu söylemeliyim. Mitec olarak aradım. Ama bununla alakalı herhangi bir cevaba rastlamadım.
Programı çalıştırdığımda (Buna mitec içerisindeki demo da dahil). "Source File Not Found: MiTeC_WinIOCTL.pas" hatası verdi. Bu pas dosyasını arıyor. Sistemde arattım bu dosyayı bulamadı. Mitec klasörlerine de baktım.
Yardım ederseniz sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.
Programı çalıştırdığımda (Buna mitec içerisindeki demo da dahil). "Source File Not Found: MiTeC_WinIOCTL.pas" hatası verdi. Bu pas dosyasını arıyor. Sistemde arattım bu dosyayı bulamadı. Mitec klasörlerine de baktım.
Yardım ederseniz sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.
Orada mitec in kurulumuyla ilgili konuşmuştuk. Bu hata orada söz konusu olmamıştı. Ben diğer arkadaşların da dikkatini çekmek için yeni konu açmıştım. Yine kibarca uyarıldım. Bu arada bu sorunu hala çözemedim. Artık sormaya utanıyorum. Mitec i kurarken "MSICS_D7_Rtl.res" dosya hatası vermişti. Ama mitec bileşenlerini yine de yüklemişti. Acaba bu hatadan dolayı eksik yüklenmiş olabilir mi? Aynen dediğiniz gibi kurmuştum.
.res dosyası elzem bir dosya değil. Delphi bir projeyi açarken .res dosyası yoksa "proje_adi.res dosyası yok oluşturayım mı" diye sorar evet dersiniz o da varsayılan şekilde .res dosyasını oluşturur ve sorunsuz derlemenizi yapabilirsiniz. Ha içerisine gömdüğünüz icon vb. şeyler vardıysa onlar gelmez tabi. Şu an işyerinde de tekrar Delphi7 ye sorunsuz yükledim.
Yapılacak iş: Library path e d:\comp\mitec\d7 (her ne ise) kopyalanan bileşenin içinden çıkan D7 klasörü eklenir. Delphi den önce MSICS_D7_Rtl.dpk açılıp (.res dosyasını bulamazsa ok butonuna basınca zaten oluşturacaktır) sadece Compile tuşuna/butonuna basılır. Bu işlem sorunsuz biter. Sonra MSICS_D7_Dsgn.dpk açılıp, önce Compile sonra Install butonuna basılır. Bu işlem de sorunsuz bittiyse yükleme tamamlanmıştır.
Yapılacak iş: Library path e d:\comp\mitec\d7 (her ne ise) kopyalanan bileşenin içinden çıkan D7 klasörü eklenir. Delphi den önce MSICS_D7_Rtl.dpk açılıp (.res dosyasını bulamazsa ok butonuna basınca zaten oluşturacaktır) sadece Compile tuşuna/butonuna basılır. Bu işlem sorunsuz biter. Sonra MSICS_D7_Dsgn.dpk açılıp, önce Compile sonra Install butonuna basılır. Bu işlem de sorunsuz bittiyse yükleme tamamlanmıştır.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
.res hatası çıktığında ben de sizin dedğiniz gibi ok diyerek geçtim. Kurulum tamamlandı. Mitec bileşenşeri Compenent Palette üzerine geldi. Bileşenleri alıp form üzerine yerleştirdim. Küçük bir uygulama yaptım. Çalıştırdığımda sorunun en başında yazdığım "Source File Not Found: MiTeC_WinIOCTL.pas" hatasını verdi ve çalışmadı. Mitec içindeki demoyu çalıştırmayı denediğimde yine aynı hatayı verdi. Yani kurulumda sorun yok. Sorun çalışma anındaki hata.
Teşekkürler.
Teşekkürler.