Hard Ware id numaralarını nasıl alabilirm ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
nnicc39
Üye

Hard Ware id numaralarını nasıl alabilirm ?

Mesaj gönderen nnicc39 »

CPU id, Hardisk id, Bios id ve bios tarihi bilgilerini sistemden almam lazım. Yardım ederseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

mitec diye aratın. Bu component seti ile alabilirsiniz.

Kolay gelsin.
nnicc39
Üye

Mesaj gönderen nnicc39 »

Mitec bileşenini mitec.cz den indirdim. Read me dosyasında ki gibi kurmayı deniyorum. Fakat hata veriyor. Eksik dosya hatası. Başka indirebileceğimiz yer var mı? Yoksa ben mi kuramadım ?

Herkese iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

İndirdiğin MSIC.zip dosyasındaki Delphi 7 kullanıyorsan D7 klasörünü bileşenlerini topladığın bir klasörde açıp (D:\Bilesenler\Mitec\D7 gibi), ve daha sonra bu klasörü Environment/Tools dan Library Path e eklemen ve sonra da MSICS_D7_Rtl.dpk açıp derlemen/compile ve MSICS_D7_Dsgn.dpk yı açıp hem derleyim hem de yüklemen/install etmen yeterlidir. Demos klasörü altında da bileşen seti ile ilgili örnek projeleri mevcuttur.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
nnicc39
Üye

Mesaj gönderen nnicc39 »

Şimşek ! D7 klasörü içinde hiç dbk dosyası yok. Delphi Packkage dosyaları var verdiğin isimde. Ama dbk değil. Anlayacağın yine olmadı. Bu bileşen bu sitede yok mu? Herhalde eksik indirmişim. Ama orası mitec in kendi sitesi. Nasıl olur da eksik dosya olur?
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

zipten çıkan D7 klasöründeki MSICS_D7_Rtl isimli dosyayı çalıştır. compile de; oluyor.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

dbk değil dpk olacak. Tarif ettiğim şekilde yükledim ve sorunsuz çalışıyor. Bileşenin ana kaynağı zaten sitesi :?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!