Program İlk Açılışta....

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
hacikisi
Üye

Program İlk Açılışta....

Mesaj gönderen hacikisi »

Selamaleyküm. Bu sorumun cevabını Mustafa Şimşek abimizden alabileceğimi biliyorum.. yardım ederseniz sevinirim.delphiturkede yazdım ama şu ana kadar ordan bir yanıt alamadım.birde size özel yazmak ihtiyacı hissettim. ilginize teşekkürler

Tarih1 ve tarih2 diye bir deneme.db isimli tablom olduğunu düşünürsek. programı setuptan ilk (burası önemli) defa çalıştırdığımda tarih1 e ilk defa çalıştırıldığı tarihi (sistemin tarihini) yazsın. daha sonraki çalıştırmalarda bu işlemi artık yapmasın.....

Yani Program bu bilgisayarda ilk defa çalıştırıldığını anlayacak.

mesengerden görüşüp bana küçük bir uygulama gönderirsen sevinirim.

bunun üzerinde çok çalıştım ancak yapamadım. bu konuda bana yardımcı olabilirmisin.
En son hacikisi tarafından 26 Eki 2007 09:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.

Hz.Muhammed (S.A.V.)
Resim
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Sayin hacikisi,
soruyu Mustafa Bey'e ozel sormussunuz ama burası 900'un uzerinde uyesi olan forum oldugu icin cevabin bir baskasindan gelme ihtimali de var nitekim.. :)
Gerci Mustafa Bey'in e-mailine de sorsaniz forum kuralları geregi Mustafa Bey cevap vermeyecekti.

Neyse lafi uzatmadan cevaba gecersek:

Kod: Tümünü seç

if Table1Tarih1.Isnull then
begin
  Table1.Edit;
  Table1Tarih1.AsDateTime:=Now;
  Table1.Post;
end;
Tarih1 alanini bos birakip musteriye verdiginizde yukaridaki kodu da programin acilisinda bir yerlere yazarsanız istediginiz olur.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

öncelikle bu forumda ozellikle kisilere soru yoneltmek sorununuzun cozulebilirligini artırmaz...
Mustafa Bey de dahil hic kimse sahsına gonderilen ozel mesajlar ile problemlere cozum uretmez...
bu konuda forum kurallarını okuyun ve uygulayın
sorunuza gelince eger bu olayı bir programa trial calısma imkanı vermekse program ilk calısmadan sonra windows dizinine abuk subuk isimli (mesela sysop32.drv) bir dosya olusturun. her acılısta bakın dosya varsa icindeki bilgi sizin yazdıgınız sifreli tarih bilgisini okuyup guncel tarih ile karsılastırıp rahatlıla yapabilirsiniz
yok bunlarla ugrasmak istemiyorsanız sitede linkler kısmında turbopower in onguad bilesenini kullanabilirsiniz...
ben sahsen kullanmadım ama burdaki abilerimden de kullanan ve memnun olanlar var
denemekte fayda var ne de olsa profesyonel bir calısma
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Simdi
sorunuza gelince eger bu olayı bir programa trial calısma imkanı vermekse
kısmını okuyunca bu isi gayet iyi yapan Turbopower'in bedava bileseni OnGuard aklima geldi....

Sitede linki var...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Fahrettin abiye ve Gökmen'e katılıyorum. Bana özel sormazsanız sevinirim. Neticede biz ortak bir iş çıkarıyoruz. Tüm yönetici ve kıdemli üyelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar, emin olabilirsiniz :wink:

Kolay gelsin.
hacikisi
Üye

işimi gördü

Mesaj gönderen hacikisi »

Fahrettinabinin yazdığı kod işimi gördü.teşükkürler
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.

Hz.Muhammed (S.A.V.)
Resim
EeCOMP
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen EeCOMP »

forma bir dbedit koy içi boş olsun forma

if dbedit1.text='' then
dbedit1.text:='a';
yaz

ve burada tarihi gene formda bulunan bir edite yaz
daha sonra istediğin zaman istediğin tarihi o editteki tarihlerle karşılaştırırsın tabi formdaki bu editler gizli bunu yaparsan çalışır