Selamaleyküm. Bu sorumun cevabını Mustafa Şimşek abimizden alabileceğimi biliyorum.. yardım ederseniz sevinirim.delphiturkede yazdım ama şu ana kadar ordan bir yanıt alamadım.birde size özel yazmak ihtiyacı hissettim. ilginize teşekkürler
Tarih1 ve tarih2 diye bir deneme.db isimli tablom olduğunu düşünürsek. programı setuptan ilk (burası önemli) defa çalıştırdığımda tarih1 e ilk defa çalıştırıldığı tarihi (sistemin tarihini) yazsın. daha sonraki çalıştırmalarda bu işlemi artık yapmasın.....
Yani Program bu bilgisayarda ilk defa çalıştırıldığını anlayacak.
mesengerden görüşüp bana küçük bir uygulama gönderirsen sevinirim.
bunun üzerinde çok çalıştım ancak yapamadım. bu konuda bana yardımcı olabilirmisin.
Program İlk Açılışta....
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Program İlk Açılışta....
En son hacikisi tarafından 26 Eki 2007 09:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

Sayin hacikisi,
soruyu Mustafa Bey'e ozel sormussunuz ama burası 900'un uzerinde uyesi olan forum oldugu icin cevabin bir baskasindan gelme ihtimali de var nitekim..
Gerci Mustafa Bey'in e-mailine de sorsaniz forum kuralları geregi Mustafa Bey cevap vermeyecekti.
Neyse lafi uzatmadan cevaba gecersek:
Tarih1 alanini bos birakip musteriye verdiginizde yukaridaki kodu da programin acilisinda bir yerlere yazarsanız istediginiz olur.
soruyu Mustafa Bey'e ozel sormussunuz ama burası 900'un uzerinde uyesi olan forum oldugu icin cevabin bir baskasindan gelme ihtimali de var nitekim..

Gerci Mustafa Bey'in e-mailine de sorsaniz forum kuralları geregi Mustafa Bey cevap vermeyecekti.
Neyse lafi uzatmadan cevaba gecersek:
Kod: Tümünü seç
if Table1Tarih1.Isnull then
begin
Table1.Edit;
Table1Tarih1.AsDateTime:=Now;
Table1.Post;
end;
öncelikle bu forumda ozellikle kisilere soru yoneltmek sorununuzun cozulebilirligini artırmaz...
Mustafa Bey de dahil hic kimse sahsına gonderilen ozel mesajlar ile problemlere cozum uretmez...
bu konuda forum kurallarını okuyun ve uygulayın
sorunuza gelince eger bu olayı bir programa trial calısma imkanı vermekse program ilk calısmadan sonra windows dizinine abuk subuk isimli (mesela sysop32.drv) bir dosya olusturun. her acılısta bakın dosya varsa icindeki bilgi sizin yazdıgınız sifreli tarih bilgisini okuyup guncel tarih ile karsılastırıp rahatlıla yapabilirsiniz
yok bunlarla ugrasmak istemiyorsanız sitede linkler kısmında turbopower in onguad bilesenini kullanabilirsiniz...
ben sahsen kullanmadım ama burdaki abilerimden de kullanan ve memnun olanlar var
denemekte fayda var ne de olsa profesyonel bir calısma
Mustafa Bey de dahil hic kimse sahsına gonderilen ozel mesajlar ile problemlere cozum uretmez...
bu konuda forum kurallarını okuyun ve uygulayın
sorunuza gelince eger bu olayı bir programa trial calısma imkanı vermekse program ilk calısmadan sonra windows dizinine abuk subuk isimli (mesela sysop32.drv) bir dosya olusturun. her acılısta bakın dosya varsa icindeki bilgi sizin yazdıgınız sifreli tarih bilgisini okuyup guncel tarih ile karsılastırıp rahatlıla yapabilirsiniz
yok bunlarla ugrasmak istemiyorsanız sitede linkler kısmında turbopower in onguad bilesenini kullanabilirsiniz...
ben sahsen kullanmadım ama burdaki abilerimden de kullanan ve memnun olanlar var
denemekte fayda var ne de olsa profesyonel bir calısma
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
işimi gördü
Fahrettinabinin yazdığı kod işimi gördü.teşükkürler
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)