internet veritabanı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Yusuf AYDIN hocam olay tamamen server üzerindeki sorgularla hallediliyor. Yani terminel makinalar bu işleme herhangi bir şekilde müdahele etmiyor.
Kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Tüm cevap yazan arkadaşların ilgisini Freeman35 in yazısına çekmek isterim. Arkadaşlar işte benim size anlatamadığım konu bu , freeman hocam diyorki server üzerine dosya kopyalama ile olmaz bu iş. programda kurmak gerekli. şimdi anlatabildimmi arklar derdimi ?

peki ben bizim web sayfasına bu şekilde bir server yazılımını nası kurayım ki kuramam kurmama hosting firması izin vermez.

doğru konuşmadımmı şimdi sizce ?
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Daha oncede gecmisti FireBird'un embedded server 1.5 versyonunu direkt data.gdb nin bulundugu klasore !kurmadan! kopyalayarak calıstırabilirsin
ama ben yaptıgım denemelerde win98 de bazı sorunlar yasadım
web serverların ya nt-2000 server yada linux olacagını dusunursek kesin calısır gibime geliyor
forumda arat embedded diye yada firebirdun sitesinde 1.5 versiyon download arasında goreceksin
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

@gkimirti nin söylediklerini bir dene, Arkadaş denemeler yapıyor ve sonuçlarınıda buraya bildiriyor, Saolsun. Bu deneme projesi olduğu için bence olur. Ama bir ticari yada bir veri deposu olarak kullanılacaksa ben sıcak bakamıyorum malesef :( sebep olarakta aynı anda 1 den fazla kişi dosyaya birşeyler yazmaya çalışırsa bunu yönetecek birisi lazım ve oda server application.
Ege üniversitesinde ilgili kişi yani bu üniversitenin server ıyla ilgilenen kişiyi bulup ondan rica edersen belki programı kurabilirsin. Tecrüben yok. ama özel bir application na gerek yok, sadece FB server ı kurman gerekir diye mantık yürütüyorum. Sonuçta INTERnational NETwork. yani bir yerde LAN, tabi temel mantık sadece. Dolayısıyla sistem çalışır.
Bunalrı bir dene ve sonuçlarını buraya bildirirsen çok sevinirim
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

abi deneyip buraya sonuçlarını en kısa zaman içerisinde bildiricem.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

programı kurabilirsin. Tecrüben yok. ama özel bir application na
kusura bakmayın aceleyle yazarken yanlış yamışım
TECRÜBEM YOK yazdığımı sanıyordum :? kastettiğim daha çokta yazmaya çalıştığım şey. İnternet server üzerine kurulu yada kurmaya çalıştığım bir projeyle uğraşmadım dolayısı ilede bu konu hakkında tecrübem yok demeye çalışmıştım

NOT: Çözümlerini merakla bekliyorum

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

yazım hatası önemli degil abi kalpler bir olsun. ayrıca türkçe böyle bir dil işte. tek harf insanı madara ediyo :oops:

Proje ile çalışmalarıma en kısa süre içerisinde başlıycam gelişmeleri ise adım adım ve yaşadığım tecrübelerle birlikte burada elimden geldiğince yayımlamaya çalışacağım.

iyi çalışmalar ...