Farkli database arasi tablo transferleri

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Burhan_ast
Üye

Farkli database arasi tablo transferleri

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Mrb arkadaslar,

Ms SQL server 2000 kullaniyorum, iki tane database var Db_Sube, Db_Merkez ismi ile, Db_Sube icinde bulunan tablolardan istediklerimi Db_Merkez isimli database icerisine tasimak istiyorum, daha dogrusu Db_sube icinde bulunan Ver_001_Stok isimli tabloladaki tum kayitlari Db_Merkez isimli database icinde ver_001_stok isimli tabloya tasimak istiyorum,

Her iki datayi acip for ile atabilirim ve atabiliyorum, ama binlerce kayit olan tablolarim ve bu sekilde 200'e yakin tablom var bazen saatler aliyor, hizli bir sekilde yapabilmem mumkunmu,

Saygilar
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

SQL Server ın Enterprise managerı ile bu işi çok kolay yapabilirsin. Orda bir seçenek vardı, import/export/data transfer gibi menüleri bir kurcala.

Bir SQL Server veritabanından Access'e, Excel'e, başka bir Excel veritabanına vs. aktarıyordu.

Kolay gelsin.
Burhan_ast
Üye

Tablo bilgilerini kopyalama

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Mrb

Mustafa abi oncelikle belirttigiiz gibi SQL server ile gelen araclar ili bunu yapmak mumkun bu islemi surekli yapacak kullanici ayrica kullanicin her defasinda enterprise'dan bunu yapmasi zor ve kullanici hata yapabilecektir, Farkli bir cozum bulabilirmiyim acaba veya hazir bir Sql komutu varmidiri bu islem ile alakali...

Saygilar...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bu işlem replikasyon olarak geçiyor. Genelde tüm DB Serverların replikasyon çözümleri var ama SQL Serverda nasıldır bilmiyorum. M$ un sitesinde ve SQL server dökümanlarında "replication" diye bir bakın.

Bir kere kuralları tanımlarısınız, replikasyon otomatik yapar işleri.

Kolay gelsin.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Normal INSERT INTO komutunu kullanarak yapabilirsin.

Dikkat etmen gereken konu veritabanlarının adlarını ve kullanıcı adlarını belirtmen gerekiyor. Normal SQL mantığını kullanarak query'yi yazıyorsun.

Örneğin:

Kod: Tümünü seç

INSERT INTO [Lcw].[dbo].NET_MIKTAR SELECT * FROM [Erdemir].[dbo].NET_MIKTAR
İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Hakan Can yazdı: Dikkat etmen gereken konu veritabanlarının adlarını ve kullanıcı adlarını belirtmen gerekiyor. Normal SQL mantığını kullanarak query'yi yazıyorsun.

Örneğin:

INSERT INTO [Lcw].[dbo].NET_MIKTAR SELECT * FROM [Erdemir].[dbo].NET_MIKTAR
Hakan hocam yukarıda yazmış olduğunuz sql kodunda.
Lcw =Database adi
dbo=Kullanıcı adı
NET_MIKTAR=aktarım yapmak istediğinz alanmı acaba.

Bunun doğru olup olmadığını yazabilrseniz be bu mantığa göre çalıştıramadımda.

Saygılarımla
Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen Hakan Can »

Lcw, Erdemir --> Database adları
dbo --> Kullanıcı adı
NET_MIKTAR --> Tablo adı

Şöyle yazarsam daha iyi anlaşılabilir:

INSERT INTO [Lcw].[dbo].NET_MIKTAR (URUN_KODU, ADI, GIREN, CIKAN) SELECT URUN_KODU, ADI, GIREN, CIKAN FROM [Erdemir].[dbo].NET_MIKTAR
İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba Hakan Can

Açıklayıcı bilgilerin için teşekkür ederim. :wink:

Saygılarımla.

Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen shadowmann »

Her soruya cevap yazıyorum gib oluyor o yüzden yöneticilerden özür dilerim.
Eğer databaselerdeki tabloların yapısı aynı ise viewtopic.php?t=14452&highlight= linkindeki işlem senin sorununu çözebilir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

Allah Allah yaw ne günlere kaldık.
shadowman yazdı:Her soruya cevap yazıyorum gib oluyor o yüzden yöneticilerden özür dilerim.
kardeş genel ahlak ve saygı kuralları çerçevesinde cevap verdiğin zaman kimse sana bişey demez, diyemez.
Rahat ol..
hadi hayrlı günler.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim