Farkli database arasi tablo transferleri
-
- Üye
Farkli database arasi tablo transferleri
Mrb arkadaslar,
Ms SQL server 2000 kullaniyorum, iki tane database var Db_Sube, Db_Merkez ismi ile, Db_Sube icinde bulunan tablolardan istediklerimi Db_Merkez isimli database icerisine tasimak istiyorum, daha dogrusu Db_sube icinde bulunan Ver_001_Stok isimli tabloladaki tum kayitlari Db_Merkez isimli database icinde ver_001_stok isimli tabloya tasimak istiyorum,
Her iki datayi acip for ile atabilirim ve atabiliyorum, ama binlerce kayit olan tablolarim ve bu sekilde 200'e yakin tablom var bazen saatler aliyor, hizli bir sekilde yapabilmem mumkunmu,
Saygilar
Ms SQL server 2000 kullaniyorum, iki tane database var Db_Sube, Db_Merkez ismi ile, Db_Sube icinde bulunan tablolardan istediklerimi Db_Merkez isimli database icerisine tasimak istiyorum, daha dogrusu Db_sube icinde bulunan Ver_001_Stok isimli tabloladaki tum kayitlari Db_Merkez isimli database icinde ver_001_stok isimli tabloya tasimak istiyorum,
Her iki datayi acip for ile atabilirim ve atabiliyorum, ama binlerce kayit olan tablolarim ve bu sekilde 200'e yakin tablom var bazen saatler aliyor, hizli bir sekilde yapabilmem mumkunmu,
Saygilar
-
- Üye
Tablo bilgilerini kopyalama
Mrb
Mustafa abi oncelikle belirttigiiz gibi SQL server ile gelen araclar ili bunu yapmak mumkun bu islemi surekli yapacak kullanici ayrica kullanicin her defasinda enterprise'dan bunu yapmasi zor ve kullanici hata yapabilecektir, Farkli bir cozum bulabilirmiyim acaba veya hazir bir Sql komutu varmidiri bu islem ile alakali...
Saygilar...
Mustafa abi oncelikle belirttigiiz gibi SQL server ile gelen araclar ili bunu yapmak mumkun bu islemi surekli yapacak kullanici ayrica kullanicin her defasinda enterprise'dan bunu yapmasi zor ve kullanici hata yapabilecektir, Farkli bir cozum bulabilirmiyim acaba veya hazir bir Sql komutu varmidiri bu islem ile alakali...
Saygilar...
Normal INSERT INTO komutunu kullanarak yapabilirsin.
Dikkat etmen gereken konu veritabanlarının adlarını ve kullanıcı adlarını belirtmen gerekiyor. Normal SQL mantığını kullanarak query'yi yazıyorsun.
Örneğin:
İyi çalışmalar.
Dikkat etmen gereken konu veritabanlarının adlarını ve kullanıcı adlarını belirtmen gerekiyor. Normal SQL mantığını kullanarak query'yi yazıyorsun.
Örneğin:
Kod: Tümünü seç
INSERT INTO [Lcw].[dbo].NET_MIKTAR SELECT * FROM [Erdemir].[dbo].NET_MIKTAR
Hakan hocam yukarıda yazmış olduğunuz sql kodunda.Hakan Can yazdı: Dikkat etmen gereken konu veritabanlarının adlarını ve kullanıcı adlarını belirtmen gerekiyor. Normal SQL mantığını kullanarak query'yi yazıyorsun.
Örneğin:Kod: Tümünü seç
INSERT INTO [Lcw].[dbo].NET_MIKTAR SELECT * FROM [Erdemir].[dbo].NET_MIKTAR
Lcw =Database adi
dbo=Kullanıcı adı
NET_MIKTAR=aktarım yapmak istediğinz alanmı acaba.
Bunun doğru olup olmadığını yazabilrseniz be bu mantığa göre çalıştıramadımda.
Saygılarımla
Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
NET_MIKTAR --> Tablo adı
Şöyle yazarsam daha iyi anlaşılabilir:
İyi çalışmalar.
dbo --> Kullanıcı adı
NET_MIKTAR --> Tablo adı
Şöyle yazarsam daha iyi anlaşılabilir:
Kod: Tümünü seç
INSERT INTO [Lcw].[dbo].NET_MIKTAR (URUN_KODU, ADI, GIREN, CIKAN) SELECT URUN_KODU, ADI, GIREN, CIKAN FROM [Erdemir].[dbo].NET_MIKTAR
-
- Üye
Her soruya cevap yazıyorum gib oluyor o yüzden yöneticilerden özür dilerim.
Eğer databaselerdeki tabloların yapısı aynı ise viewtopic.php?t=14452&highlight= linkindeki işlem senin sorununu çözebilir diye düşünüyorum.
Eğer databaselerdeki tabloların yapısı aynı ise viewtopic.php?t=14452&highlight= linkindeki işlem senin sorununu çözebilir diye düşünüyorum.
Allah Allah yaw ne günlere kaldık.
Rahat ol..
hadi hayrlı günler.
kardeş genel ahlak ve saygı kuralları çerçevesinde cevap verdiğin zaman kimse sana bişey demez, diyemez.shadowman yazdı:Her soruya cevap yazıyorum gib oluyor o yüzden yöneticilerden özür dilerim.
Rahat ol..
hadi hayrlı günler.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim