Jedi JVCL'yi adım adım kuralım.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
bunu kuramayanlardan biride benim 
mecburen isime yarayanlari teker teker manuel kurmak zorunda kaliyorum
delphi 6 - win xp --
bu arada jcl in grafik unitindeki bir kodun 2003 te programın göçmesine neden olduğunu duydum. hani birgün programınız 2003 te sebepsiz yere kapanırsa ve sizde jcl kullanmışsanız ilk bakacağınz yer olması açısından buraya not düşeyim dedim.

mecburen isime yarayanlari teker teker manuel kurmak zorunda kaliyorum

bu arada jcl in grafik unitindeki bir kodun 2003 te programın göçmesine neden olduğunu duydum. hani birgün programınız 2003 te sebepsiz yere kapanırsa ve sizde jcl kullanmışsanız ilk bakacağınz yer olması açısından buraya not düşeyim dedim.
valla şimdi olay şöyle olmuş.Ben işten çıktıktan sonra benim makinaya oturan arkadaş msnden bi arkadaşından yardım istemiş bu konuyla ilgili.msn in uzaktan yardım özelliği kullanılarak bu jediyi benim makinaya kurmuşlar
üstelik hiç sorun çıkmamış kurarken nasıl kurdunuz diye sorduğumda benim yaptığımın aynısını anlattı. hayret bir durum yani
eğer sorun benim makinadaysa o arkadaşında kurarken sorun yaşaması gerekirdi, eğer sorun indirdiğim paketteyse aynı peketi başka makinaya sorunsuz bi şekilde bende kurdum.Yani hatayı bitürlü çözemedim
neyse sonuçta kurulmuş Allah bozmasın bende mutlu mutlu kullanıyom
herkese iyi çalışmalar.Kolay gelsin...

eğer sorun benim makinadaysa o arkadaşında kurarken sorun yaşaması gerekirdi, eğer sorun indirdiğim paketteyse aynı peketi başka makinaya sorunsuz bi şekilde bende kurdum.Yani hatayı bitürlü çözemedim

herkese iyi çalışmalar.Kolay gelsin...
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
Arkadaşlar ilginç bişey oldu. İki bilgisayarımda kurulu olan jedi de çalışmıyor. Açılırken
Herkese kolay gelsin.....
şeklinde mesaj geliyor. Daha sonnra daDJCL70.bpl bulunamadığından uygulama başlatılamadı. Uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu giderebilir
şeklinde dizi mesajlar çıkıyor ve JEDI açılmıyor. İki bilgisayarda da aynı gün olması çok ilginç. Sebebini bilen varsa yardım bekliyorum.Can't load package C:\Program Files\Borland\Delphi7\Projects\Bpl\ProjectAnalyzer70.bpl. Belirtilen modül bulunamadı
Herkese kolay gelsin.....
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
S.A.
Eğer 310 kurarken bu hatayı alıyorsanız hatanın olustugu yerin biraz yukarısında Form değişkeni tanımlanırken
gibi tanımlanmıs bunu
gibi duzeltirseniz sorunn cozuluyor.
İngilizcesi iyi olan biri bunu jediye bildirirse sevinirim.
A.E.O.[/code]
Eğer 310 kurarken bu hatayı alıyorsanız hatanın olustugu yerin biraz yukarısında Form değişkeni tanımlanırken
Kod: Tümünü seç
Fora :TCustomForm;
Kod: Tümünü seç
Form :TCustomForm;
İngilizcesi iyi olan biri bunu jediye bildirirse sevinirim.
A.E.O.[/code]
JVCL320CompleteJCL197-Build2172 dosyasını indirdim öncw jcl içinde Install.bat yükledim hiç bir ayara dokunmadan snra jvcl yi yükledim ama
Fatal : c:\Decouments and Setting\HAydar_admin\Destop\JVCL320CompleteJVCL197-Build2172\jvcl]desing\JvProviderTreeListDsgnFrame.pad(34)):File
hatası verdi.Unstall ,Install ler denedik ama yemiyor.delphi7.0 kullanıyorum yukarda bir çok açıklama var ama bunu başarabilen arkadaşlara imrenebiliyorum sadece.Her seferinde bu kadar zor ise formattan sonra delphiyi kur bunları tekrar doğru yapabilmek büyük meziyet.

Fatal : c:\Decouments and Setting\HAydar_admin\Destop\JVCL320CompleteJVCL197-Build2172\jvcl]desing\JvProviderTreeListDsgnFrame.pad(34)):File
hatası verdi.Unstall ,Install ler denedik ama yemiyor.delphi7.0 kullanıyorum yukarda bir çok açıklama var ama bunu başarabilen arkadaşlara imrenebiliyorum sadece.Her seferinde bu kadar zor ise formattan sonra delphiyi kur bunları tekrar doğru yapabilmek büyük meziyet.