Jedi JVCL'yi adım adım kuralım.

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!

Bu makaleyi izleyerek JVCL'yi kurabildiniz mi?

Anket 28 Nis 2005 03:21 tarihinde bitecek

Evet.
5
25%
Hayır, hata veriyor.
5
25%
Denemedim bile.
10
50%

Toplam oy: 20

fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Kim nasıl kurmuş? Problem ne imiş?
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Dun ben de sorunsuz bir sekilde son surumu kurdum,
jcl 1.96 ve 2006-01-04 tarihli jvcl 3.0
surumlerini eski jedi kurulumunu kaldırdıktan sonra sorunsuz bir sekilde
hem delphi 5 hem de delphi 2006 icin kurdum
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

bunu kuramayanlardan biride benim :(
mecburen isime yarayanlari teker teker manuel kurmak zorunda kaliyorum :) delphi 6 - win xp --

bu arada jcl in grafik unitindeki bir kodun 2003 te programın göçmesine neden olduğunu duydum. hani birgün programınız 2003 te sebepsiz yere kapanırsa ve sizde jcl kullanmışsanız ilk bakacağınz yer olması açısından buraya not düşeyim dedim.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Jedi VCL'nin önceki sürümünde TJvDBImage bileşeninde memory leak var. Kullanıyorsanız buna geçmenizi öneririm.
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

valla şimdi olay şöyle olmuş.Ben işten çıktıktan sonra benim makinaya oturan arkadaş msnden bi arkadaşından yardım istemiş bu konuyla ilgili.msn in uzaktan yardım özelliği kullanılarak bu jediyi benim makinaya kurmuşlar :lol: üstelik hiç sorun çıkmamış kurarken nasıl kurdunuz diye sorduğumda benim yaptığımın aynısını anlattı. hayret bir durum yani :?
eğer sorun benim makinadaysa o arkadaşında kurarken sorun yaşaması gerekirdi, eğer sorun indirdiğim paketteyse aynı peketi başka makinaya sorunsuz bi şekilde bende kurdum.Yani hatayı bitürlü çözemedim :cry: neyse sonuçta kurulmuş Allah bozmasın bende mutlu mutlu kullanıyom :lol:

herkese iyi çalışmalar.Kolay gelsin...
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Arkadaşlar ilginç bişey oldu. İki bilgisayarımda kurulu olan jedi de çalışmıyor. Açılırken
DJCL70.bpl bulunamadığından uygulama başlatılamadı. Uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu giderebilir
şeklinde mesaj geliyor. Daha sonnra da
Can't load package C:\Program Files\Borland\Delphi7\Projects\Bpl\ProjectAnalyzer70.bpl. Belirtilen modül bulunamadı
şeklinde dizi mesajlar çıkıyor ve JEDI açılmıyor. İki bilgisayarda da aynı gün olması çok ilginç. Sebebini bilen varsa yardım bekliyorum.
Herkese kolay gelsin.....
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Peki o BPL'ler yerinde duruyor mu? Path tanımında BPL klasörü var mı? Delphi environment variable değerleri doğru mu? Jedi'i sildin mi? Klasörü duruyor mu?
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Sabah gelip delphiyi açmak dışında hiçbişi yapmadım. Herşey yerli yerinde anlayacağınız ama iki bilgisayarda da JEDI yazdığım hataları veriyor ve yüklenmiyor. Palette JEDI nin olduğu sekmeler boş geliyor.
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Jedi'ı yeniden kur o zaman.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

onu da yaptım herşeyi sildim yeniden kurdum aynı hatalar devam ediyor. Projeyi açmam için JEDı gerekli. İşler iyice sarpa sardı valla...
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Söylediğim yerleri kontrol ettiğine emin misin ASE? Yoksa geçiştirdin mi? :?
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Maalesef her yeri kontrol ettim. Jedinin nasıl çalıştığını nerelere dosya koyduğunu biliyorum. Hepsini sildim. BU son indirdiğim Built biraz farklı geldi kurulumu ama yine de doğru kurduğuma eminim.
Neyse biraz daha kurcalayalım bakalım....
Sağol herşey için...
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Evet akşam bütün delphiyi kaldırdım yeniden kurdum ve problem çözüldü. Olan benim 1 günüme oldu. Zaten JEDI Install'ı çalıştırınca bpl klasörünü gösteren yolun neden kırmızı yazıldığını anlayamamıştım.
Herkese kolay gelsin...
Sağol @Coderlord
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen veliadiguzel »

S.A.

Eğer 310 kurarken bu hatayı alıyorsanız hatanın olustugu yerin biraz yukarısında Form değişkeni tanımlanırken

Kod: Tümünü seç

Fora :TCustomForm;
gibi tanımlanmıs bunu

Kod: Tümünü seç

Form :TCustomForm;

gibi duzeltirseniz sorunn cozuluyor.

İngilizcesi iyi olan biri bunu jediye bildirirse sevinirim.

A.E.O.[/code]
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

JVCL320CompleteJCL197-Build2172 dosyasını indirdim öncw jcl içinde Install.bat yükledim hiç bir ayara dokunmadan snra jvcl yi yükledim ama :x
Fatal : c:\Decouments and Setting\HAydar_admin\Destop\JVCL320CompleteJVCL197-Build2172\jvcl]desing\JvProviderTreeListDsgnFrame.pad(34)):File

hatası verdi.Unstall ,Install ler denedik ama yemiyor.delphi7.0 kullanıyorum yukarda bir çok açıklama var ama bunu başarabilen arkadaşlara imrenebiliyorum sadece.Her seferinde bu kadar zor ise formattan sonra delphiyi kur bunları tekrar doğru yapabilmek büyük meziyet.